Forsker Gyda Christophersen ved Møreforsking.Foto: Camilla Aadland
Forsker Gyda Christophersen ved Møreforsking.Foto: Camilla Aadland
Forsker Gyda Christophersen ved Møreforsking.Foto: Camilla Aadland

Tror sjøpølse kan bli ny oppdrettsart i Norge

Etterspørselen er stor og prisene er høye. Men det gjenstår å finne ut hvordan man får sjøpølsen til å formere seg og vokse.

Det er noe av det forsker Gyda Christophersen i Møreforsking jobber med.

- Vi har akkurat så vidt begynt på å tenke på oppdrett. Men for å få til det, må vi vite litt om den tidlige biologien. Blant annet må vi få dem til å gyte i fangenskap, noe vi har klart, sier hun i denne podkasten:

I Norge er det brunpølse og rødpølse som kan bli kommersielt utnyttede sjøpølsearter. Spesielt i Kina er etterspørselen etter sjøpølse stor. 

- 20-30 prosent av verdens produksjon av sjøpølse kommer fra oppdrett. Får vi det til, er det en helt ny mulighet til å kunne øke volumet av rødpølse, sier Christophersen.

Hør mer om hvor langt forskerne har kommet og om det er rom for eget fiske av rødpølse i podkasten. Det gjør du ved å trykke på spilleren over, gå på Soundcloud eller søke opp Tekfisk i podkastspilleren din. Her finner du Tekfisk i Itunes. Podkastene våre er samlet her, og her er noen utvalgte episoder:

( VILKÅR )
 
Del saken