Slik kan utsikten fra Verdenshavenes hovedkontor bli.Foto: REV Ocean
Slik kan utsikten fra Verdenshavenes hovedkontor bli.Foto: REV Ocean
Slik kan utsikten fra Verdenshavenes hovedkontor bli.Foto: REV Ocean

Slik blir Verdenshavets hovedkontor

Røkke-selskapet REV Ocean planlegger et signalbygg på nærmere 200 meter på Fornebu.

Planene for det som skal bli Verdenshavets hovedkvarter i Oslo ble i dag lansert for fullt. Statsminister Erna Solberg er blant dem som var til stede, og ifølge en pressemelding fra selskapet støtter hun initiativet.

- Jeg ønsker dere lykke til med å etablere et hovedkontor for verdenshavene. Her kan toppnivåkompetanse fra hele verden samles under ett tak og bidra til flere bærekraftige løsninger for bruken av havets ressurser i fremtiden, sa statsminister Erna Solberg under lanseringen ifølge meldingen.

Det store Blå

Verdenshavets hovedkontor skal samle ledende aktører innenfor næringsliv, akademia, organisasjoner, forskningsinstitusjoner og investormiljøer som vil bidra til bærekraftig ressursforvaltning av havet.

Planen er å bygge et nytt signalbygg på Fornebu, «Det Store Blå», på nærmere 200 meter, tegnet av Sveriges fremste arkitekt Gert Wingårdh.

REV Ocean vil i samarbeid med blant annet Handelshøyskolen BI, representert ved professor Torger Reve, og andre aktører lede arbeidet med å levere konsept og det bygget skal inneholde. 

zoomSkyskraperen blir høyere enn Plaza i Oslo.
Skyskraperen blir høyere enn Plaza i Oslo.

Havsenter

Organisasjoner som FN ved IOC (UNESCO) og FN Miljø, Havforskningsinstituttet i Bergen, Norsk polarinstituttet i Tromsø, WWF, Handelshøyskolen BI, Subsea Valley med flere, har allerede bekreftet at de støtter opp om Verdenshavets hovedkvarter (WOH), ifølge pressemeldingen.

- Norge har gjennom mange tiår hatt en ledende rolle innen forvaltningen av havet, og det er naturlig å etablere et internasjonalt ledende havsenter her. Som nasjon har vi unike muligheter og forutsetninger for å ta et globalt lederskap bl.a. innefor bekjempelsen av plastforsøpling i havet. Vi har tilgang på kunnskapsbedrifter, innovasjonsmiljøer, forskningsinstitusjoner i verdensklasse og forskningsskipet REV, sier administrerende direktør Nina Jensen i REV Ocean.

Skal samle kompetanse

Selskapet er et heleid datterselskap av Kjell Inge Røkkes private selskap TRG, og står også bak byggingen av det nye forsknings- og ekspedisjonsfartøyet REV (Research Expedition Vessel).

- Ambisjonen er at havsenteret skal samle den unike kompetanseklyngen som allerede finnes innenfor havområdet i regionen, sammen med ledende kompetansemiljøer nasjonalt og globalt. Målet er å utvikle innovative løsninger og nye forretningsmodeller som skal sikre et bærekraftig hav og bærekraftige havnæringer, sier professor Torger Reve ved Handelshøyskolen BI.

( VILKÅR )
 
Del saken