NRS sitt konsept "Arctic Offshore Farming".Foto: NRS
NRS sitt konsept "Arctic Offshore Farming".Foto: NRS
NRS sitt konsept "Arctic Offshore Farming".Foto: NRS

Mørenot skal levere til Arctic Offshore Farming

Gjennom sitt selskap Aqua Knowledge i Haugesund, skal Mørenot Aquaculture utvikle den tekniske løsningen for det komplette notsystemet til Arctic Offshore Farming.

Arctic Offshore Farming er Norway Royal Salmons konsept for utviklingstillatelser, og selskapet har fått ?tilsagn om åtte utviklingstillatelser til å utvikle konseptet sitt.?

I en pressemelding opplyser Mørenot at Aqua Knowledge har en aktiv rolle i flere sentrale FoU prosjekter, som skal bidra til at offshore oppdrett blir sikkert, bærekraftig og lønnsomt.

 - Vi har blant annet levert notløsningen til SalMars Ocean Farm 1 som er lokalisert på Frohavet. Nota har nå stått i sjøen i et års tid, den er gjennomtestet, og vi vet at den fungerer godt i praksis. Det vi skal levere til dette prosjektet er et dobbelt notsystem i Dyneema fiber med en spesial coating. Den vil ha ekstra lang holdbarhet, og kreve vesentlig mindre vedlikehold enn ei tradisjonell not. Dette gir også kostnadsbesparinger på drift, sier Jan Eskil Hollen, administrerende direktør Mørenot Aquaculture i meldingen.

( VILKÅR )
 
Del saken