Smolt.Foto: Pressefoto
Smolt.Foto: Pressefoto
Smolt.Foto: Pressefoto

Har fått innvilget smolt-patent

- I hovedsak innebærer dette at vi slipper å bruke energi på å argumentere for at dette er en nyvinning, og at det er vår nyvinning, sier Paal Christian Krüger i Europharma.

Europharma har mottatt det som kalles «intention to grant» fra den Europeiske Patentorganisasjonen (EPO) på den første av deres patentsøknader knyttet til produktet SuperSmolt FeedOnly.

SuperSmolt FeedOnly er fôrbasert smoltifisering av laks uten behov for mørkestimuli. Smoltifiseringen gjennomføres raskere og mer forutsigbart enn ved tradisjonell lysstyring, og forhindrer desmoltifisering, ifølge en pressemelding. 

Noen større konsekvenser for den daglige driften får patentinnvilgelsen ikke.

- I hovedsak innebærer dette at vi slipper å bruke energi på å argumentere for at dette er en nyvinning, og at det er vår nyvinning. Vi har arbeidet med smoltifisering over mange år og med betydelige investeringer utviklet dette konseptet. EPOs beslutning kommer etter en svært grundig prosess og er en anerkjennelse for at SuperSmolt FeedOnly er så nyskapende at det kvalifiserer til patentbeskyttelse, sier Krüger i meldingen.

Bruken av SuperSmolt FeedOnly har økt betydelig hvert år siden lanseringen i 2014. I 2017 ble over 73 millioner fisk smoltifisert på denne måten i Norge.

( VILKÅR )
 
Del saken