Grovfjord Mek. Verksted i Sør-Troms står for byggingen.Foto: Pressefoto
Grovfjord Mek. Verksted i Sør-Troms står for byggingen.Foto: Pressefoto
Grovfjord Mek. Verksted i Sør-Troms står for byggingen.Foto: Pressefoto

Bygger to katamaraner for Nordlaks

Båtene bygges av Grovfjord Mek. Verksted, og leveres neste sommer.

Båtene blir byggenummer 155 og 156 hos Grovfjord Mek. Verksted.

Byggenummer 155 blir en oppdrettskatamaran med 14 meters lengde, mens nummer 156 blir en stor servicekatamaran med 14,99 meters lengde og 10,4 meters bredde. De nye fartøyene skal erstatte eldre materiell i Nordlaks Oppdrett, og vil inngå i flåten i driftsområdene henholdsvis i Nordland og Troms.

- Havfarm-prosjektet gir ringvirkninger langs hele verdikjeden i Nordlaks, fra smolt til uttransport av butikklare produkter. Oppdretts- og servicebåtene er arbeidshestene i havbruksnæringen, og gode båter er avgjørende for at alle våre ansatte skal kunne gjøre en god og trygg jobb, og særlig med det økte aktivitetsnivået som Nordlaks står overfor de kommende årene, sier direktør Tor Anders Elvegård i Nordlaks Oppdrett i en melding.

Båtene skal bli topp moderne med bedre fasiliteter for mannskapet og med større kapasiteter til å håndtere oppdrettsutstyr som nøter og fortøyninger på en trygg måte.

- Nordlaks har lagt stor vekt på sikkerhet under arbeidsoperasjoner på dekk samt komfort for mannskapet. Servicekatamaranen bygges med et romslig rorhus med kjøkken og sittegruppe. Det store dekkshuset vil også inneholde tørkerom, verksted, bad og en lugar. Totalt blir det to lugarer om bord. Dette blir trygge og gode båter for mannskapet, sier Bård Meek-Hansen, daglig leder i Grovfjord Mek. Verksted i meldingen.

( VILKÅR )
 
Del saken