Hege Hammersland-White, daglig leder i Deep Vision.Foto: Camilla Aadland
Hege Hammersland-White, daglig leder i Deep Vision.Foto: Camilla Aadland
Hege Hammersland-White, daglig leder i Deep Vision.Foto: Camilla Aadland

Har utviklet et system som sorterer fisk i trålen. Om to år er det klart for fiskebåter.

Etter ti år med utvikling, har Deep Vision solgt sine første sorteringssystemer til forskningsskip.

Systemet til Deep Vision måler fisken i trålen, slik at det går an å se art og lengde uten å ta fisken opp i båten.

- Det har vært utvikling over en veldig lang periode, vi har begynt å gå over ti år, sier daglig leder Hege Hammersland-White i Deep Vision i denne podkasten:

Havforskningsinstituttet har vært en viktig samarbeidspartner, og ble også første kunde. Nå har bergensselskapet fått støtte fra Innovasjon Norge til å utvikle systemet videre til fiskeri.

- Det er der det store markedet er. Planen er at det skal bli et sorteringssystem der fiskere kan programmere eller velge hvilken fisk de vil ha, og sortere automatisk for det i trålen. På den måten kan de fiske tettere opp mot kvoten og velge fangsten sin, sier Hammersland-White.

For to år siden vant de Innovasjonsprisen under Nor-Fishing. Premien ble brukt til å arrangere et skippermøte med ledende personer fra rederiene i Norge, som fikk komme med innspill til videreutviklingen.

Hør mer om hvordan Kjell Inge Røkke har vært involvert, hvordan det er å jobbe med mann og far og hva som er planene videre i podkasten. Det gjør du ved å trykke på spilleren over, eller å søke opp Tekfisk i podkastspilleren din. Abonner gjerne på Tekfisk i Itunes!

Her finner du alle podkastene til Tekfisk, og her er noen utvalgte episoder:

( VILKÅR )
 
Del saken