Det nystifta selskapet Hordalaks AS har nylig bestilt en brønnbåt, "Hordagut", fra Fitjar Mekaniske Verksted AS (FMV).Foto: NORWATER AS
Det nystifta selskapet Hordalaks AS har nylig bestilt en brønnbåt, "Hordagut", fra Fitjar Mekaniske Verksted AS (FMV).Foto: NORWATER AS
Det nystifta selskapet Hordalaks AS har nylig bestilt en brønnbåt, "Hordagut", fra Fitjar Mekaniske Verksted AS (FMV).Foto: NORWATER AS

Norwater med stor kontrakt til «Hordagut»

Det nystifta selskapet Hordalaks AS har nylig bestilt en brønnbåt fra Fitjar Mekaniske Verksted AS (FMV). Skipet som er et HFMV 4700 design har allerede fått navnet «Hordagut». Skipet får hoveddimensjoner LxBxDriss på 82,9 x 18,0 x 8,5 m og får verftets byggenr. FMV 44, og skal leveres i april 2020. Hordalaks, Heimli og FMV har jobbet tett sammen i utviklingen av designet.

Norwater AS har jobba med FMV i over 8 måneder om levering av et stort ferskvannsanlegg til denne båten. Tirsdag denne uke kunne selskapet i Høylandsbygd slippe jubelen løs da kontrakten var på plass. Bjørn Bjelland Mathisen, salgssjef i Norwater AS, har ledet prosjektet for Norwater og er strålende fornøyd med tildelinga: 

- Dette var svært gledelig av flere grunner. Det bekrefter vår stadig sterkere posisjon innen brønnbåt, vi beholder FMV som en regelmessig og god kunde og får en spennende ny kunde og relasjon i Hordalaks. Sist, men ikke minst, så får vi nødvendig og viktig påfyll i vår ordrebok, sier Mathisen. 

Anlegget, som har kapasitet på 4,000m3/døgn, skal leveres i oktober 2019. Kontraktsverdi er partene tause om, men det er snakk om en av de største kontraktene til Norwater noensinne.

Verftsdirektør Hugo Strand, sier følgende om tildelingen: 

- Norwater ble etter en totalvurdering av FMV og rederi valgt som leverandør i tøff konkurranse med andre. En god teknisk løsning i kombinasjon med en konkurransedyktig pris gjorde at Norwater tidlig hadde en sterk posisjon i prosjektet. At vi i FMV kan finne verdensledende teknologi i Sunnhordlands-bassenget, som vi selv er del av, er rimelig unikt og gjør det ekstra stas å kunne velge bedriften fra Kvinnherad, sier Strand. 

Han legger til at Norwater har levert anlegg til FMV i en årrekke og at de er godt fornøyde med både kvalitet og service.

Norwater med godt år i 2017

Regnskapet for 2017 er nylig godkjent og offentliggjort. Det viser at Norwater selskapa fortsetter den gode utviklinga med omsetning over kr 50 mill for andre år på rad og med driftsresultat på drøye 10  prosent. Noe administrerende direktør i Norwater AS, Per Einar Gjerding, er svært tilfreds med: - Vårt primære mål for 2017 var å bevise at 2016 ikke var et blaff og bekrefte stabil og lønnsom drift. Dette klarte vi med glans og har nå det nødvendige fundament for videre vekst.

( VILKÅR )
 
Del saken