Siri Vike, administrerende direktør i Pharmaq Analytiq.Foto: Camilla Aadland
Siri Vike, administrerende direktør i Pharmaq Analytiq.Foto: Camilla Aadland
Siri Vike, administrerende direktør i Pharmaq Analytiq.Foto: Camilla Aadland

Har mer enn doblet antall laboratorier

Da Siri Vike ble daglig leder i Pharmaq Analytiq for fem år siden, var de seks ansatte. Nå er de 23 og har flyttet inn i splitter nye lokaler i Bergen.

Torsdag var det storstilt åpning av de nye lokalene, som ligger på Marineholmen i Bergen, et steinkast fra der analyseselskapet holdt til tidligere. 

Pharmaq Analytiq

  • Selskapet tilbyr blant annet analysetjenester for å forbedre fiskevelferd og fiskehelse med fokus på smoltifisering, samt overvåkning og forebygging av smitte og sykdom i norsk og internasjonalt fiskeoppdrett.
  • Er søsterselskap av det internasjonale selskapet Pharmaq.

- Det er første gang vi får en spesialdesignet fiskehelselab. Der vi var før var det ombygde kontorer, nå er det god logistikk og lagt mer til rette for at vi kan jobbe med nye ting, sier Vike.

Antall laboratorier er utvidet fra tre til åtte, og et helt nytt laboratorium for mikrobiologi er på plass. En person er ansatt for å jobbe med denne nysatsingen.

- Næringen utvikler seg, og det har kommet mer landbaserte anlegg og resirkuleringsteknologi. Da er det aktuelt med analyser av bakterier, og derfor har vi bygget en egen lab for dette, sier Vike.

zoomStyreformann Nils Arne Grønlie og administrerende direktør Siri Vike i Pharmaq Analytic klare for å feire nye lokaler i Bergen.
Styreformann Nils Arne Grønlie og administrerende direktør Siri Vike i Pharmaq Analytic klare for å feire nye lokaler i Bergen.

Innovasjon

Pharmaq kaller selv de nye lokalene for et innovasjonssenter. 

- Det gjør vi fordi vi skal løse fremtidens problemer og tenke fremover. Vi skal lage bedre beslutningsverktøy, sier Vike.

Beslutningen om å flytte ble tatt for et års tid siden, og investeringen har vært på noen titalls millioner, ifølge direktøren. 

- Vi er veldig glad for å flytte inn i en spesialdesignet fiskehelselab. Vi vil være best på det vi gjør, og da må vi ha maskiner og teknologi for å kunne gjøre det, i tillegg til de beste folkene. Da hjelper det å ha gode lokaler og ikke minst å være like ved universitetet, slik vi er her, sier Vike.

Økt kapasitet

Flyttingen begynte i midten av mai.

- Når du skal flytte utstyr som er i drift, skal det koordineres nøye, sier operations manager Pål Nilsen. 

zoomNye maskiner har gjort det mulig å automatisere mer av analyseprosessen.
Nye maskiner har gjort det mulig å automatisere mer av analyseprosessen.

Nye lokaler gir økt kapasitet og gjør at det kan jobbes mer effektivt, mener han.

- Vi jobber også med ny teknologi, og har en plan om å kunne tilby nye metoder i fremtiden, sier Nilsen. 

I de nye lokalene er det aktivitetsbaserte kontorer, og her er det både «free seating» og «clean desk», som vil si at de ansatte ikke har faste kontorplasser.

- Vi hadde vokst ut av de gamle lokalene. Disse lokalene er et stort steg opp, det var fantastisk å flytte inn her, sier Nilsen.

( VILKÅR )
 
Del saken