«YWAM Liberty» er et legeskip som skal hjelpe folk i Papa Ny-Guinea.Foto: Pressefoto
«YWAM Liberty» er et legeskip som skal hjelpe folk i Papa Ny-Guinea.Foto: Pressefoto
«YWAM Liberty» er et legeskip som skal hjelpe folk i Papa Ny-Guinea.Foto: Pressefoto

Fiskere tok initiativ til satelittkommunikasjon på legeskip

Linebåten Nesbakk fra Giske er en sentral bidragsyter.

På initiativ fra sunnmørske fiskere, har Furuno Norge i Ålesund levert VSAT-løsning på legeskipet «YWAM Liberty».

Den satellittbaserte kommunikasjonen skal gi støyfrie telefonsamtaler med klar tale i begge ender, god internettdekning og god løsning for datasikkerhet.

- Vi har opparbeidet oss god erfaring, og synes det er en ære å kunne bidra på «YWAM Liberty», hvor målet er å bringe helsehjelp til fjerne havområder hvor det ikke finnes infrastruktur. Her er det ekstra viktig å ha en sikker og stabil kommunikasjonsløsning, sier daglig leder i Furuno Norge, Trond Strømmen i en pressemelding.

Linebåten Nesbakk fra Giske er en sentral bidragsyter. Leif Steinar Alnes eier fiskebåten «Nesbakk» sammen med Arild Alnes og Vidar Alnes. Sønnen til Leif Steinar Alnes, Jan Oskar Alnes, er kaptein på YWAM sitt andre legeskip i Papua Ny Guinea, «YWAM PNG».

- Vi jobber sammen mot ett mål; å hjelpe mennesker. Nå er vi stolte over å få det samme stabile og gode internett- og telefonisystemet fra Furuno Norge, som vi også har på Nesbakk , sier Leif Steinar Alnes i meldingen.

zoomJan Oskar Alnes (til v.) ser fram til å ta i bruk det nye kommunikasjonssystemet fra Furuno Norge. Her på besøk hos Furuno og Håvar Brekke som er selger av VSAT.
Jan Oskar Alnes (til v.) ser fram til å ta i bruk det nye kommunikasjonssystemet fra Furuno Norge. Her på besøk hos Furuno og Håvar Brekke som er selger av VSAT.

Legeskipet skal hjelpe tusenvis av mennesker i Papua Ny-Guinea som har kritiske helseproblemer og opplæringsbehov. Båten vil være utstyrt med medisinsk utstyr fra Norge, og vil i første omgang ha fire containere om bord. Disse skal bli satt opp som en klinikk i lasterommet med muligheter for tannbehandling og øyeoperasjoner.

Den kristne ungdomsorganisasjonen Youth with a mission (YWAM) står bak legeskipene.

( VILKÅR )
 
Del saken