Ansatte i alle selskapene skal være i Bergen tre måneder.Foto: Hatch
Ansatte i alle selskapene skal være i Bergen tre måneder.Foto: Hatch
Ansatte i alle selskapene skal være i Bergen tre måneder.Foto: Hatch

Dette er selskapene som kommer til Bergen for å vokse

Ett norsk selskap er tatt ut blant de åtte som nå blir del av akseleratorprogrammet Hatch.

Ansatte i de åtte oppstartsselskapene er nå på plass i Bergen. Her får de 25.000 euro og drahjelp til å komme skikkelig i gang.

Akseleratorprogrammet Hatch ble startet opp av tyske Alimentos Ventures i fjor, og de åtte selskapene som er plukket ut, skal være med i tre måneder.

- Dette er virkelig et globalt program med utvalgte team fra syv forskjellige land, fra så langt borte som India, Thailand og Indonesia til USA, Norge, Portugal og Storbritannia. Vi gleder oss til å jobbe med disse åtte eksepsjonelt talentfulle teamene, sier daglig leder Carsten Krome i Hatch i en pressemelding.

I Bergen skal selskapene møte eksperter på havbruk, suksessfulle gründere og investorer. Neste runde vil være i Irland mot slutten av året, og planen er at Hatch skal ekspandere til Sørøst-Asia til neste år. 

De åtte selskapene som er valgt ut, er:

  • AlgaePro, Norge - fremmer industriell produksjon av mikroalger og salg av algebiomasse til sluttprodukter som kosttilskudd, dyrefôr, kosmetikk, råstoff, bioplast og gjødsel.
  • Aqua Connect, India - markedsplassen deres gir markedstilgang for indiske oppdrettere slik at de får økt tilgang til kvalitetsklekkerier, eksportmarkeder og produkter. Fokuset er på bærekraft, og rundt 3000 rekeoppdrettere jobber med Aquaconnect for å knytte seg opp mot markedsplassen.
  • Finless Foods, USA - produserer fiskekjøtt i laboratorier gjennom cellebiologi.
  • Jala, Indonesia - tilbyr overvåkning og software slik at rekeoppdrettere kan styre produksjonen basert på data.
  • Manolin, USA - leverer en digital løsning som skal gjøre det enklere å dele ressurser mellom selskaper slik at de bedre kan behandle og forebygge lakselusutbrudd i lakseoppdrett. 
  • Sensaway, Portugal - skal være broen mellom sensorer og overvåkningssystem. Skal gjøre det mulig for havbruksselskaper å legge til sensorer til dagens nettverk for å bedre kvaliteten på sensordataene og redusere vedlikeholdskostnadene.
  • Tradeit, Storbritannia - en online markedsplass for sjømat som binder sjømatindustrien sammen i en tradingplattform der importører og eksportører kan samhandle gjennom en samarbeidsmodell.
  • VerifiK8, Thailand - en teknologi- og markedsdrevet løsning som overvåker og verifiserer både sosiale og miljømessige prestasjoner i matforsyningskjedene.
( VILKÅR )
 
Del saken