Nye teiner gjør levendefangst av dyphavsreker mulig. Øyvind Hesjevik selger rå reker til verdens beste restaurant.

Møreforsking har de siste tre år ledet et prosjekt som skal gi langt bedre teiner for fangst av dyphavsreker.

Øyvind Hesjevik er reder og skipper på Porsangerfjord reker sin «Havkatt». Sammen med Møreforsking og Frøystad har han bidratt til at en ny generasjon reketeiner kan bane veien for en ny næring langs kysten.
Øyvind Hesjevik er reder og skipper på Porsangerfjord reker sin «Havkatt». Sammen med Møreforsking og Frøystad har han bidratt til at en ny generasjon reketeiner kan bane veien for en ny næring langs kysten.Foto: Porsangerfjord reker
Publisert 27. July 2021, kl. 03.01Oppdatert 27. July 2021, kl. 03.01
dyphavsrekerHavkattPorsangerfjord rekerØyvind HesjevikJo Inge Hesjevik