Hva har skjedd siden sildas glansdager?

Sild har reddet nordmenn i smalhans og i uår. I dag får du ikke fatt i fersk sild. Hvorfor er det blitt slik?

Ingen i Fiskeribladets panel var uenige i at sild er bra, I dag får du imidlertid ikke fatt i fersk sild. Hvordan vinner vi silda tilbake til folket, og hvorfor er den mer populær i land som Sverige, Polen og Tyskland? Fra venstre Jan Fossberg, styreleder i Gjendemsjø Seafood, Dag Lindebjerg, NRK-journalist og sildeentusiast, Bjarte Finne, sildeambassadør, Bjørn Djupevåg, konservator ved fiskerimuseet og journalist Kjersti Sandvik.
Ingen i Fiskeribladets panel var uenige i at sild er bra, I dag får du imidlertid ikke fatt i fersk sild. Hvordan vinner vi silda tilbake til folket, og hvorfor er den mer populær i land som Sverige, Polen og Tyskland? Fra venstre Jan Fossberg, styreleder i Gjendemsjø Seafood, Dag Lindebjerg, NRK-journalist og sildeentusiast, Bjarte Finne, sildeambassadør, Bjørn Djupevåg, konservator ved fiskerimuseet og journalist Kjersti Sandvik.Foto: Ketil Svendsen
Publisert 19. December 2021, kl. 11.33Oppdatert 21. December 2021, kl. 10.21
SildJan FossbergBjørn DjupevågBjarte FinneDag Lindebjerg