Lovnad om smal midje sender norsk makrell til himmels i Japan

Unge japanere jakter bedre helse og perfekt kropp. Det har ført til en enorm oppgang i salget av norsk makrell i Solens rike. Totalt fortsetter også eksportoppturen, og hittil i år har Norge eksportert sjømat for 52,9 milliarder kroner i år.

MAKRELL ER POPULÆRT: Marina Takenishi (tv) og hennes venninner Arisa Shimajiri og Miyako Shirokane spiser burgere en gang i uka. Ellers er det sunn hjemmelaget mat. Norsk makrell markedsføres i Japan som mat som gir deg god helse og smal midje. Det har ført til enorm vekst i salget.
MAKRELL ER POPULÆRT: Marina Takenishi (tv) og hennes venninner Arisa Shimajiri og Miyako Shirokane spiser burgere en gang i uka. Ellers er det sunn hjemmelaget mat. Norsk makrell markedsføres i Japan som mat som gir deg god helse og smal midje. Det har ført til enorm vekst i salget.Foto: Per Ståle Bugjerde
Publisert 4. July 2020, kl. 21.57Oppdatert 6. July 2020, kl. 11.00