Japanske kvinner tror de får smal midje av makrell. Det sender salget til himmels.

Unge japaneres jakt på god helse og den perfekte kroppen, har resultert i en enorm oppgang for norsk makrell i Solens Rike. Totalt eksportere Norge sjømat for 52,9 milliarder kroner i første halvår 2020.

MAKRELL ER POPULÆRT: Marina Takenishi (tv) og hennes venninner Arisa Shimajiri og Miyako Shirokane spiser burgere en gang i uka. Ellers er det sunn hjemmelaget mat. Norsk makrell markedsføres i Japan som mat som gir deg god helse og smal midje. Det har ført til enorm vekst i salget.
MAKRELL ER POPULÆRT: Marina Takenishi (tv) og hennes venninner Arisa Shimajiri og Miyako Shirokane spiser burgere en gang i uka. Ellers er det sunn hjemmelaget mat. Norsk makrell markedsføres i Japan som mat som gir deg god helse og smal midje. Det har ført til enorm vekst i salget.Foto: Per Ståle Bugjerde
Publisert 4. July 2020, kl. 21.22Oppdatert 4. July 2020, kl. 21.22