Hav- og landsiden i krangel om selvforsyningsgraden av mat i Norge

Norge var 45 prosent selvforsynt med mat i 2019. Men om vi i tillegg spiste de 36 millioner daglige sjømatmåltidene vi eksporterte i fjor, ville vi fremdeles ikke være selvforsynt.

ENORMT KVANTUM, MEN IKKE NOK: Sjømat smaker godt og en viktig del av kostholdet vårt. Men om vi konsumerte de 2,7 millioner tonn sjømat som ble eksportert i fjor, ville vi fremdeles ikke være selvforsynt med mat – målt i energibehov.
ENORMT KVANTUM, MEN IKKE NOK: Sjømat smaker godt og en viktig del av kostholdet vårt. Men om vi konsumerte de 2,7 millioner tonn sjømat som ble eksportert i fjor, ville vi fremdeles ikke være selvforsynt med mat – målt i energibehov.Illfoto: Alex Holm
Publisert 14. September 2020, kl. 06.28Oppdatert 15. September 2020, kl. 12.28