Et Sea King redningshelikopter tok i går av fra Banak for å hente en fisker om bord på et fiskefartøy. Vedkommende ble fraktet til sykehus.Ill.foto: Hovedredningssentralen
Et Sea King redningshelikopter tok i går av fra Banak for å hente en fisker om bord på et fiskefartøy. Vedkommende ble fraktet til sykehus.Ill.foto: Hovedredningssentralen

Fisker fikk illebefinnende - ble hentet med helikopter fra tråler ved Bjørnøya

Et Sea King-helikopter fra Banak hentet i går en fisker fra en tråler ved Bjørnøya.

Hendelser
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
15. juli 2020 09:31Oppdatert:
15. juli 2020 12:46

Hovedredningsentralen Nord-Norge meldte 00.30 i natt at helikopteret leverte en pasient til sykehus i Hammerfest etter å ha hentet vedkommende fra et fartøy sør av Bjørnøya. 

Håkon Kjøllmoen, redningsleder ved HRS Nord-Norge, opplyser til Fiskeribladet at det var en norsk fisker som ble hentet fra et norsk fiskefartøy. 

På Twitter viser HRS til et ypperlig samarbeid med KV «Andenes».

Bensinstasjon og sykehus

- Distansene i Barentshavet er store, og da er det gledelig å  ha et kystvaktfartøy som kan bistå. Den er jo som en bensinstasjon ute i havet, og også et sykehus. Det var sanitetspersonell fra KV «Andenes» som ble fraktet om bord i fiskefartøyet og som klargjorde pasienten, slik at det ble enkelt for Sea Kingen å fly ut og hente pasienten, sier Kjøllmoen.

Han forteller at helikopteret fikk fylt på drivstoff fra KV «Andenes» mens det var i luften, før pasienten ble flydd til sykehus.

Fiskeribladet får bekreftet fra Erling Øksensvåg, seksjonsleder i Kystvakten, at fiskeren fikk et illebefinnende - og  at det var bakgrunn for at helikopteret ble rekvirert.

- Vi fikk i går melding om at HRS var blitt kontaktet fordi en fisker hadde fått et illebefinnende om bord på en norsk tråler. Det ble anbefalt å evakuere personen til sykehus, forteller Øksenvåg.

Avstanden fra Banak til der fartøyet lå ved Bjørnøya, er på omlag 450 kilometer.

 Hele operasjonen tok seks timer.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.