- Arbeiderpartiet står klare til å åpne Stortinget og utvide permitteringsordningen ut 2020., skriver Cecilie Myrseth, partiets fiskeripolitiske talsperson, i dette innlegget.Foto: Per Ståle Bugjerde
- Arbeiderpartiet står klare til å åpne Stortinget og utvide permitteringsordningen ut 2020., skriver Cecilie Myrseth, partiets fiskeripolitiske talsperson, i dette innlegget.Foto: Per Ståle Bugjerde

Regjeringen prioriterer egen ferie fremfor å stanse masseoppsigelser i sommer

Solen skinner og Høyreregjeringen har tatt sommerferie. Statsministeren og flere andre statsråder forteller om en sommer med hotellbesøk, flotte restauranter og Norgesferie.

Leserinnlegg
Skrevet av30. juni 2020 10:11

Lite tenker de på de ansatte på hotellene, kafeene, restaurantene de besøker, og alle de stengte bedriftene de kjører forbi i Teslaene sine. Alle de som går med en klump i magen i sommer og ikke aner om de har en trygg fremtid i møte.

Står klare

Arbeiderpartiet står klare til å åpne Stortinget og utvide permitteringsordningen ut 2020. Vi kan ikke ta ferie før alle ansatte og bedrifter føler seg trygge nok til å møte morgendagen og gå høsten i møte. Dessverre møter ikke regjeringen arbeidsfolk og bedriftseiere. De gidder ikke møte opp på Stortinget for å ta denne viktige debatten og voteringen. Frp gikk nylig ut og fortalte om at de ville stemme for å utvide permitteringstiden, men de stemte ned forslaget for rundt en uke siden. Frp holder velgerne sine for narr ved å gå imot en gjenåpning av Stortinget.

Haster

Vi i Arbeiderpartiet er stiftet av arbeidere for arbeidere og vi velger heller å lytte til arbeidsfolk og næringene som er redde for masseoppsigelser i sommer. Vi vet at det haster å utvide permitteringen for å unngå masseoppsigelser og konkurser. Den står nå til oktober, men ingen ansatte eller arbeidsgivere vet hva som skjer etter oktober. Med tre måneders oppsigelsestid vil mange ansatte bli sagt opp allerede i sommer. LO og NHO peker på at oppsigelsesprosesser er belastende for både bedrifter og ansatte, det krever tid og store ressurser. For å trygge de ansatte foreslår AP å forlenge tiden den ansatte kan være permittert uten å bli oppsagt og å la permitterte eller ledige beholde høyere dagpengesatser ut året. Vi utvidet permitteringsperioden etter oljeprisfallet i 2016, om vi kunne gjøre det da kan vi gjøre det nå. Atter en gang lytter ikke Høyreregjeringen på partene i arbeidslivet.

Kan ikke ta ferie

For oss i Arbeiderpartiet er det en selvfølge at du ikke kan komme tilbake på jobb til et tomt hotell. Reiselivsbransjen forventes ikke å være tilbake på fote før tidligst høsten 2021 og 1/3 reiselivsrelaterte virksomheter vurderer oppsigelser. Vi burde tenke langsiktig for reiselivsnæringen og fokusere på hvordan vi skal gjenreise disse arbeidsplassene, enn å gamble med at alt ordner seg av seg selv. Vi har en stor jobb foran oss for å sikre bedre inntektssikring for utsatte grupper, både lavtlønnede, foreldre med barn som var syke eller i karantene, selvstendige næringsdrivende og permitterte lærlinger. Da kan vi ikke ta ferie.

Regjeringen fører en politikk uten handlekraft, og som ikke lytter til folket. For oss i Arbeiderpartiet tar ikke kampen for et mer rettferdig fellesskap ferie. Vi må støtte opp om hverandre i sommer og utvide permitteringsordningen.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

- EU-toll hindrer ikke norsk videreforedling

Leserinnlegg
11. august 2020 09:24

Ein stad går grensa

Kommentar
10. august 2020 19:30

Planlegg kysten for matproduksjon!

Kronikk
9. august 2020 13:44

Svak krone stimulerer sjømateksporten i 2020

Leserinnlegg
6. august 2020 08:29

Jasså, går det ikke an?

Kommentar
4. august 2020 07:32

Debatt: - Vi er bekymret for sjøfolkene

Leserinnlegg
3. august 2020 12:08

Mer klimavennlig sjømatproduksjon

Leserinnlegg
2. august 2020 13:45

En sommer ved havet

Kronikk
1. august 2020 16:01

Debatt: - Havet er ingen søppelplass

Leserinnlegg
30. juli 2020 10:56

Debatt: - Få sjøfolka hjem!

Leserinnlegg
30. juli 2020 08:42

Fremtidsrettet fiskerinæring

Leserinnlegg
27. juli 2020 09:43
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.