Fiskarlaget ved leder Kjell Ingebrigtsen har igangsatt en egen utredning for å dykke dypere inn i stortingsvedtak knyttet til kvotemeldingen. Foto: Ole Morten Melgård
Fiskarlaget ved leder Kjell Ingebrigtsen har igangsatt en egen utredning for å dykke dypere inn i stortingsvedtak knyttet til kvotemeldingen. Foto: Ole Morten Melgård

Fiskarlagets landsstyre: Tilrår ytterligere vurderinger av kvotemeldingsvedtak

Landsstyret i Norges Fiskarlag mener Stortingets vedtak i kvotemeldingen har skapt usikkerhet for næringen.

Fiskeri
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
29. mai 2020 11:27Oppdatert:
29. mai 2020 11:30

I et vedtak tilrår landsstyret ytterligere dialog og vurdering om utredninger. Fiskarlaget skriver på sine nettsider fredag at de har iverksatt egen utredning i sitt oppfølgende arbeid.

Uklarhet hersker

- Jeg registrerer at det synes å herske en viss uklarhet knyttet til Fiskarlagets rolle i prosessen rundt kvotemeldingen. Det kan derfor være på sin plass å understreke at Fiskarlaget som organisasjon styres av de vedtak som Landsmøtet og Landsstyret fatter, sier leder Kjell Ingebrigtsen i en uttalelse.

Han viser til at det har fremkommet kritikk mot organisasjonen etter at Stortinget gjorde vedtak i saken.

- Som næringsorganisasjon kan vi påvirke og komme med innspill og annet beslutningsgrunnlag, men både regjeringen og Stortinget gjør vedtak uten at vi deltar i den endelige beslutningsprosessen. Dette er det viktig å presisere, sier fiskarlagslederen.

Digitalt møte

Landsstyret i Fiskarlaget har denne uken hatt et digitalt dagsmøte. Fiskarlaget viser til at oppfølgingsarbeidet med kvotemeldingen var et sentralt tema i møtet.

- Vår oppsummering er blant annet at prosessen med kvotemeldingen viser at der det tidligere var et bredere politisk flertall om fiskeripolitikken, er det nå en ny situasjon som gjelder, fastslår Kjell Ingebrigtsen.

Han sier Landsstyrets medlemmer har fått et stort antall henvendelser fra medlemmer med reaksjoner og innspill til oppfølging. 

Norges Fiskarlag har også på egen kjøl iverksatt en utredning i regi av SINTEF for å få utredet spørsmål knyttet til fartøyutforming for fremtidens fiskefartøy, noe Fiskeribladet omtalte tidligere denne måneden.

Vedtaket fra landsstyrets møte finner du HER.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.