FORBANNET: - William Sagen er blant de som er forbannet og trist. Han kan i likhet oss ikke forstå at man vedtar dette uten en god behandling, skriver Lebesby-ordfører Sigurd Kvammen Rafaelsen (t.v.) i en pressemelding.Foto: Privat
FORBANNET: - William Sagen er blant de som er forbannet og trist. Han kan i likhet oss ikke forstå at man vedtar dette uten en god behandling, skriver Lebesby-ordfører Sigurd Kvammen Rafaelsen (t.v.) i en pressemelding.Foto: Privat

Ordfører raser mot kongekrabbe-utvidelse: - Et overtramp

I Øst-Finnmark er ikke jubelen like stor over at fiskerne i Vest-Finnmark nå får adgang til å fiske i det kvoteregulerte kongekrabbefisket.

Fiskeri
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
29. mai 2020 07:59Oppdatert:
29. mai 2020 08:03

Et flertall i Stortinget gikk i går inn for å endre villkårene for å kunne delta i kongekrabbefisket i det kvoteregulerte området i Øst-Finnmark. Det betyr at også fartøy som er registrert i Vest-Finnmark kan delta på samme vilkår som fartøy i Øst-Finnmark. Endringen gjøres gjeldende fra 2021.

Det liker ordføreren i Lebesby, Sigurd Kvammen Rafaelsen dårlig. I en pressemelding viser han til at vedtaket, som kom opp som et benkeforslag fra Frp, skaper sinne blant fiskerne i kommunen.

- Et overtramp

- Dette er et overtramp mot de som har forventninger til en forutsigbar fiskeripolitikk og forutsigbarhet for sine investeringer. Fiskere i Øst- Finnmark har gjort investeringer basert på regimet som er gjeldende. De fortjener ikke at et dokument 8 forslag skal endre deres rammebetingelser over natten, sier ordføreren.

Han frykter at verdien i krabbefiske svekkes.

Lemfeldig 

- I kjent stil fremmer man forslag man ikke vet konsekvensene av og som ikke er utredet. Det så vi i kvotemeldinga der man i samme vending vedtar å utrede konsekvenser i ettertid. Kunnskap og forskning tilsidesettes til fordel for press og valgkamp. Dette viser hvor lemfeldig behandlingen er i norsk fiskeripolitikk, skriver Rafaelsen videre.

Han viser til at Ap fremmer forslag for å utrede videre utvidelse som et motsvar til forslaget.

- Jeg håper at representantene fra Øst- Finnmark i regjeringspartiene kan appellere til sine egne om å heller støtte forslaget fremmet av opposisjon. Da kan vi fortsatt ha en kunnskapsbasert forvaltning av kongekrabbefiske.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.