LEDE: Å være leder innebærer mange typer ansvar. I fabrikken har du ansvar for kvalitet og utbytte. Å motivere medarbeiderne så de yter sitt beste, også når de er slitne og drittlei, er også viktig.Foto: KJERSTI KVILE
LEDE: Å være leder innebærer mange typer ansvar. I fabrikken har du ansvar for kvalitet og utbytte. Å motivere medarbeiderne så de yter sitt beste, også når de er slitne og drittlei, er også viktig.Foto: KJERSTI KVILE

Aldri for sent å lære noe nytt

Liker du sjefsrollen, men tenker at du kunne trenge litt faglig påfyll? Nå tilbys en rekke kurs som kan gi deg den faglige tyngden du trenger for å håndtere ulike ledersituasjoner bedre.

Kommentar
Skrevet av31. mai 2020 11:03Oppdatert:
2. juni 2020 10:29

Hvorfor er filetene så røde? Skipperen står ved siden av fabrikksjefen i tresko, jeans og smårutet skjorte med oppbrettede ermer. Vannet spruter rundt dem, mens de ser rødlige seifileter fylle transportbandet som kommer ut av Baader-maskina. Fabrikksjefen har mest lyst til å sparke skipperen i ræva og be han pelle seg opp i styrhuset. Nok en gang har han brutt innpå et altfor stort tråhal. Men det har jo gått bra mange ganger før, store hal har blitt tatt innpå uten at fisken ble SÅ rød innvendig. Hva kan filetenes ulike farger fortelle oss om kvaliteten? Hvor finnes denne kunnskapen?

En ung jente kommer gråtende inn i garderoben. Formannen og de andre på vakta har kjefta på henne fordi hun jobber for sakte. Etter fire uker forventer de at hun skal være verdensmester, slik som de selv. Nye arbeidere blir instruert i hva de skal gjøre, men ikke hvorfor. Det er bare å følge reglene, ikke stille vanskelige spørsmål, og stå på. Ellers så får de høre det - Peis an for helvete!!

Alle er samlet i messa. Det skal velges verneombud. En forteller at verneombud kan bli stilt ansvarlig og havne i fengsel om det skjer noe galt. Det står i loven sier han. Ikke søren om han vil ta på seg dette ansvaret! Og det vil ikke noen av de andre heller.

Å være leder innebærer mange typer ansvar. I fabrikken har du ansvar for kvalitet og utbytte. Å motivere medarbeiderne så de yter sitt beste, også når de er slitne og drittlei, er også viktig.

Å motivere medarbeiderne så de yter sitt beste, også når de er slitne og drittlei, er også viktig.

Skulle du ønske at du kunne mer om kvalitet, personalledelse og andre viktige ting for å kunne håndtere fabrikk, fisk, utstyr og mennesker på en god måte? Da kan et opplæringsprogram i fabrikkledelse, eller et verneombudskurs være noe for deg. Sjekk ut hvilke tilbud som finnes!

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

- EU-toll hindrer ikke norsk videreforedling

Leserinnlegg
11. august 2020 09:24

Ein stad går grensa

Kommentar
10. august 2020 19:30

Planlegg kysten for matproduksjon!

Kronikk
9. august 2020 13:44

Svak krone stimulerer sjømateksporten i 2020

Leserinnlegg
6. august 2020 08:29

Jasså, går det ikke an?

Kommentar
4. august 2020 07:32

Debatt: - Vi er bekymret for sjøfolkene

Leserinnlegg
3. august 2020 12:08

Mer klimavennlig sjømatproduksjon

Leserinnlegg
2. august 2020 13:45

En sommer ved havet

Kronikk
1. august 2020 16:01

Debatt: - Havet er ingen søppelplass

Leserinnlegg
30. juli 2020 10:56

Debatt: - Få sjøfolka hjem!

Leserinnlegg
30. juli 2020 08:42

Fremtidsrettet fiskerinæring

Leserinnlegg
27. juli 2020 09:43
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.