FÅR VEDLIKEHOLD: Moloanlegget på Husøya får nå av de totalt 23 millioner kroner som er satt av, fra Stortinget, til havnevedlikehold i Troms og Finnmark.Foto: Eskild Johansen
FÅR VEDLIKEHOLD: Moloanlegget på Husøya får nå av de totalt 23 millioner kroner som er satt av, fra Stortinget, til havnevedlikehold i Troms og Finnmark.Foto: Eskild Johansen

100 millioner kroner ekstra til havnevedlikehold: Husøya og Vardø er blant vinnerne

For å få fart på økonomien etter korona-pandemien, deler samferdselsminister Knut-Arild Hareide ut millionbeløp til vedlikehold av fiskerhavner.

Samfunn
Eskild Johansen
21. april 2020 13:30

- Vi øker takten i vedlikehold av fyrbygninger og utbedrer kaier og moloer for 100 millioner kroner for å bidra til å opprettholde økonomisk aktivitet i en spesiell tid, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag. 

 I en egen Stortingsproposisjon som ble behandlet tirsdag 31. mars på Stortinget, om ekstramidler til næringslivet i forbindelse med virusutbruddet, bevilget de folkevalgte 100 millioner kroner ekstra til vedlikeholdsarbeider langs kysten. 

Nå er fordelingen klar. 

Moloer, fyrbyninger og kaier

I pressemeldingen skriver samferdselsdepartementet at 87,5 millioner kroner av potten skal gå til vedlikehold av fyrbygninger, moloer og kaier. I tillegg skal 10 millioner kroner gå til opprydding av eierløse blåskjellanlegg, som ifølge departementet, kan utgjøre en fare for sjøtrafikken. 

- Hovedhensikten er å hjelpe den kriserammede bygg- og anleggssektoren over hele landet, men dette bidrar selvsagt også til å ta vare på fyrbygninger og fiskerihavneanlegg, og til økt sikkerhet på sjøen, sier samferdselsministeren i pressemeldingen. 

zoomSjøtrafikksentralen i Vardø
Sjøtrafikksentralen i Vardø

2,5 millioner til Vardø

2,5 millioner kroner går også til vedlikehold av bygningsmassen til sjøtrafikksentralen i Vardø.

Kystverket mener de har funnet frem prosjekter som kan komme raskt i gang og som passer godt for små og mellomstore bedrifter.

- Vi øker takten i vedlikehold av fyrbygninger og utbedrer kaier og moloer for 100 millioner kroner for å bidra til å opprettholde økonomisk aktivitet i en spesiell tid, avslutter samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Geografisk fordeling av ekstramidler til vedlikehold av havner (tot 87,5 mill.)
FylkerMillioner kroner
Agder9,5
Møre og Romsdal22
Nordland23
Troms og Finnmark24
Trøndelag2
Vestland6
Viken1

Se hele fordelingen av prosjekter på hjemmesiden til Kystverket.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.