SØK: Et Sea King redningshelikopter ble satt inn i søket etter de to fisketuristene som fikk problem da båten tok inn vann.Foto: Hovedredningssentralen
SØK: Et Sea King redningshelikopter ble satt inn i søket etter de to fisketuristene som fikk problem da båten tok inn vann.Foto: Hovedredningssentralen

Redde fisketurister måtte ha hjelp - nå advarer redningsmannskapene

En mindre båt med to utenlandske personer meldte havsnød på Ullsfjorden i Troms i går ettermiddag.

Hendelser
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
6. april 2020 07:49

 Flere båter og et Sea King redningshelikopter ble satt i gang med å finne de to i havsnød. De to personene ble forholdsvis raskt lokalisert og fikk hjelp til å komme seg i land.

I følge NRK Troms og Finnmark dreide det seg om to utenlandske statsborgere, mest sannsynlig på fisketur, som tok kontakt med HRS Nord-Norge da båten de satt i tok inn vann.

- Det var en dårlig telefonlinje, og dårlig engelsk fra de to, men vi oppfattet at de var veldig redde, sier redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge, til NRK.

- Vi fikk rask respons fra noen båter et stykke unna, samt ferga over Ullsfjorden som endret kurs mot de to i båten. Også flere private båter som lå i havna fikk meldingen og satte kurs mot de to i nød, opplyser Iversen videre til kanalen.

Nå advarer redningslederen mot å legge ut på havet uten å sjekke værmeldingen først:

- Det har vært flere tilfeller i Nord-Norge de siste dagene med folk i mindre båter som trenger hjelp i ruskeværet. De har oppdaget at de har mistet retningen, og klarer ikke navigere, sier Iversen til NRK Troms og Finnmark.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.