Fiskeridirektoratet: Anleggsinspeksjoner kan utsettes

AvAnn Eileen Ditlevsen Nygård
NYHETER20. mars 2020

Fiskeridirektoratet åpner for søknader om utsettelse av fysiske inspeksjoner og rapportering av anleggssertifikat for akvakulturanlegg som følge av koronautbruddet.

Det går fram av en melding fra direktoratet fredag, hvor Fiskeridirektoratet opplyser at de åpner for søknader om dispensasjon fra NYTEK-forskriften slik at akkrediterte organ kan utstede anleggssertifikat uten at det er foretatt fysisk inspeksjon.

For å få utstedt anleggssertifikat skal det i utgangspunktet gjennomføres en fysisk anleggsinspeksjon i henhold til NYTEK-forskriften. 

zoomLiv Holmefjord, fiskeridirektør, tar koronagrep.
Liv Holmefjord, fiskeridirektør, tar koronagrep.

Fiskeridirektoratet har kommet til at gjennomføringen av anleggsinspeksjonen ikke er ønskelig på det nåværende tidspunkt - med tanke på den nåværende smittesituasjonen av koronaviruset.

- Slik vi vurderer det vil de resterende kravene i NYTEK-forskriften kunne gjennomføres uten at det er nødvendig med nærkontakt mellom noen personer. Dokumentasjon og analyser, som kan utarbeides uten at det er behov for menneskelig kontakt, vil redusere risikoen for rømming av oppdrettsfisk tilstrekkelig for et avgrenset tidsrom, skriver direktoratet i sin melding. 

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.