Kjemper for sjølaksefisket

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
19. februar 2020 13:48

Mandag møtte Sametinget, sjølaksefiskere og Fiskarlaget  med politisk ledelse i Klima- og miljødepartementet (KLD) i Oslo for å diskutere bevaring av sjølaksefisket.

- Vi har tatt et felles initiativ overfor våre myndigheter for å berge siste rest av sjølaksefisket. Vi kan ikke være bekjent av at dette tradisjonsrike fisket er i ferd med å legges ned og vi fikk et godt møte med øverste fagmyndighet. Det sier leder Kjell Ingebrigtsen i Norges Fiskarlag, i en uttalelse.

Strengt regelverk

Sammen med leder Tomas Sandnes fra Norske Sjølaksefiskere (NSL) og Inge Arne Eriksen fra Sametinget gikk de gjennom utfordringene de ser med dagens forvaltning av sjølaksefisket.

Det ble vist til at regelverket for utøvelse av fisket har blitt stadig strengere og at sjølaksefiskerne slik sett har tatt en stadig større byrde i forvaltningen - i praksis kan det sies at reguleringsbestemmelsene i sjø har vært av en slik art at rettighetshaverne har fått ødelagt sitt fiske.

- Vi hadde en god dialog omkring flere av våre synspunkt og det er avgjørende for å komme frem til et forbedret og fornuftig regelverk at vi har en god kontakt med departementet underveis, sier Ingebrigtsen.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.