KORTERE FLYTID: Plassering av redningshelikopterbasen i Tromsø er riktig, mener flere av fiskeriorganisasjonene.Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt
KORTERE FLYTID: Plassering av redningshelikopterbasen i Tromsø er riktig, mener flere av fiskeriorganisasjonene.Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt

- Viktig å få på plass en forsterket redningshelikopterberedskap for fiskerne

I et brev til Justis- og beredskapsdepartementet, ber Fiskebåt Nord, Fiskarlaget Nord, Kystfiskarlaget og Sjømannsforbundet om at den nye redningshelikopterbasen legges til Tromsø.

Sikkerhet
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
10. desember 2019 10:53Oppdatert:
10. desember 2019 11:03

- Vi registrerer at det jobbes i kulissene for å legge basen til Bardufoss for å erstatte tapte arbeidsplasser på innlandet. Organisasjonene mener det må være de redningsfaglige argumentene som avgjør plasseringen av basen. Basen må plasseres der den kan gjør mest nytte, både med hensyn til nærhet til de som skal reddes og nærhet til de ressurser som det kan bli bruk for i et redningsoppdrag. Ut fra slike vurderinger er en plassering i Tromsø riktig, sier Tor Are Vaskinn, avdelingsleder i Fiskebåt Nord, i en pressemelding.

zoomTor Are Vaskinn, avdelingsleder i Fiskebåt Nord.
Tor Are Vaskinn, avdelingsleder i Fiskebåt Nord.

Kortere flytid

Organisasjonene viser til at en base i Tromsø vil korte ned tiden vesentlig fra alarmen går til et helikopter kan være på plass hos nødstedte i Troms.

«For organisasjonene er det viktig å få på plass en forsterket redningshelikopterberedskap for de fiskerne som til enhver tid er i jobb på fiskefeltene utenfor Troms og Andøya. Flytiden fra Tromsø vil i de fleste tilfellene bli vesentlig lavere enn tilfelle vil være dersom basen legges til Bardufoss» heter det i brevet til Justis- og beredskapsdepartementet.

I brevet blir det også vist til at en i Tromsø kan fly på radar inn fra havet og lande der nesten uansett værforhold. Tilsvarende er ikke mulig fra Bardufoss.

«Organisasjonene forutsetter at regjeringen oppretter en base i Tromsø så snart som mulig og ber videre om at basen allerede fra starten av bemannes med tilstedevakt og 15 minutters beredskapstid», heter det i brevet.

Det var i oktober det ble kjent at regjeringen foreslår å opprette en ny helikopterbase i Tromsø, som skal dekke de nordlige havområdene opp til Nordpolen. I en pressemelding uttalte samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde at regjeringen tar sikte på at den nye basen settes i drift i løpet av 2022.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.