STORBRITANNIA: Norsk fiskerinæring profitterer på at Marks and Spencer merker produktet med norsk opprinnelse, det gir et fortrinn foran andre fangstnasjoner.Foto: Wikipedia
STORBRITANNIA: Norsk fiskerinæring profitterer på at Marks and Spencer merker produktet med norsk opprinnelse, det gir et fortrinn foran andre fangstnasjoner.Foto: Wikipedia

Tinte torskefileter fra Norge gjør suksess i London

1. desember 2019  kl 10:07

Introduksjonen av tinte torskefileter basert på fryst råstoff har vært en av flere drivere for økt etterspørsel etter torsk de siste årene, men hvordan framstilles produktkategorien i engelsk dagligvarehandel? De siste årene har det vært et skifte i etterspørselen etter torsk og aldri før har norske fiskere fått bedre betalt for torsken i norske kroner. Veksten er drevet av kvotenedgang, kronesvekkelse mot euro og økt etterspørsel etter torsk. Likeledes er økt konkurranse om råstoffet og kontinuerlig utvikling av ny produksjonsteknologi viktige drivere. Justert for norsk inflasjon er torskeprisen høyere i dag enn ved forrige «topp» i 2007, til tross for at den norske torskekvoten er 100 000 tonn høyere i dag. Tinte torskefileter STORBRITANNIA: Norsk fiskerinæring profitterer på at Marks and Spencer merker produktet med norsk opprinnelse, det gir et fortrinn foran andre fangstnasjoner.Foto: Wikipedia

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

- Regjeringen er på kollisjonskurs

Leserinnlegg
2 kommentarer2. desember 2019 16:05

- Er det trygt å spise villfisk fra Vågsfjorden?

Leserinnlegg
10 kommentarer2. desember 2019 10:03
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00