SIER FRA: Kjell Ingebrigtsen, leder i Norges Fiskarlag, synes Fiskeribladet tar hardt i på lederplass i avisen.Arkivfoto: Nils Torsvik
SIER FRA: Kjell Ingebrigtsen, leder i Norges Fiskarlag, synes Fiskeribladet tar hardt i på lederplass i avisen.Arkivfoto: Nils Torsvik

Norges Fiskarlag mener Fiskeribladet går for hardt ut om sosial dumping på lederplass

Det er å ta det for langt når vår vaktbikkje, Fiskeribladet, forventer at Norges Fiskarlag skal opptre som etterforsker, dommer og bøddel, mener Fiskarlagsleder Kjell Ingebriktsen.

Leserinnlegg
Skrevet av4. november 2019 14:05Oppdatert:
4. november 2019 14:09

Fiskeribladet har gjentatte ganger omtalt temaet sosial dumping. Det er flott at næringens største redaksjonelle organ holder fanen høyt på temaet.

Nå sist, imidlertid, opplever jeg det som litt søkt når tarifforganisasjonen Mannskapsseksjonens leder kritiseres for ikke å ha tatt temaet opp som en del av sin innledning under Norges Fiskarlags landsmøte, der saken det ble innledet i var «Fremtidens fiskefartøy».

Som nærings- og interesseorganisasjon for norske fiskere har vi gjentatte ganger påpekt og omtalt at medlemmer har forpliktelse om å følge tariffen når det gjelder arbeidsforhold. Når det gjelder utenlandsk mannskap har vi i fiskerioverenskomsten også et punkt som omtaler nettopp dette i §1, A5: «Utenlandsk mannskap ansettes på samme tariffmessige vilkår som norsk mannskap.»

Vår rolle er å formidle at våre medlemmer skal opptre i henhold til tariffens- og lovens bokstav. Det er å ta det for langt når vår vaktbikkje, Fiskeribladet, forventer at Norges Fiskarlag skal opptre som etterforsker, dommer og bøddel. Vi er tydelig på at våre medlemmer skal følge lover, regler og tariff. Så enkelt og ukomplisert som det.

Om eller når det påvises brudd i henhold til lover og reglene må dette korrigeres. Det er slik vi har det i vårt samfunn. Ved mistanke om straffbare forhold kan det medføre etterforskning og eventuell straffeforfølgelse. Det privilegiet er det lovens voktere og vaktbikkjer som har. Ikke Norges Fiskarlag.

Les Fiskeribladets lederartikkelher.

( VILKÅR )

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

- Overgrep mot kystfolket

Leserinnlegg
4 kommentarer18. november 2019 12:09

- Støtter særskatt på havbruk

Leserinnlegg
17. november 2019 17:13

- Politisk galskap vil ødelegge fiskeressursene

Leserinnlegg
10 kommentarer16. november 2019 19:25

Kommentar: - Pinlig retrett for Nesvik

Kommentar
8 kommentarer12. november 2019 17:30

Krav fra Fiskarlaget Nord: - Dagens kvotesystem må forenkles

Leserinnlegg
1 kommentar12. november 2019 08:17

Senterpartiets ansvarlige politikk

Leserinnlegg
10. november 2019 20:02

Nye trefninger i «krabbekrigen»

Kronikk
10. november 2019 19:19

Trafikklys og offentlighet

Kommentar
10. november 2019 10:48
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00