Vestland Høgre sier nei til grunnrentebeskatning på fiskeri- og havbruksnæringen

Havbruk
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
4. november 2019 12:08

- Vi støtter mindretallet i utvalget, og forventer at regjeringen lytter til vedtaket fra Høyres landsmøte, sier Tom Georg Indrevik, leder av Vestland Høgre i en kommentar til havbruksskatteutvalgets rapport som ble lagt fram mandag formiddag.

zoomTom Georg Indrevik, leder av Vestland Høgre.
Tom Georg Indrevik, leder av Vestland Høgre.

- En grunnrenteskatt vil være til hinder for innovasjon og lokal verdiskaping. Økt beskatning vil sette arbeidsplasser og innovasjon i fare. Selv om lønnsomheten i dag er høy er det ingen garanti for det vil fortsette og historien viser at næringen har vært utsatt for store svingninger, understreker Vestland Høyre og viser til at oppdrettsnæringen er en av Norges og kystens viktigste næringer. Den står for arbeidsplasser og verdiskaping langs hele kysten.

- Det brukes i dag betydelig summer til innovasjon og utvikling for å styrke bærekraften til næringen i fremtiden. En grunnrenteskatt vil kunne redusere dette arbeidet, mener lederen i Vestland Høgre.

Rapporten sendes nå på høring. Regjeringen har ikke tatt stilling til forslagene som fremkommer i rapporten. Utvalgets forslag og høringsuttalelsene til rapporten vil være en del av regjeringens beslutningsgrunnlag for den videre oppfølgingen.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.