Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (Venstre).Foto: Fredrik Solstad
Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (Venstre).Foto: Fredrik Solstad

- Ola Elvestuen, du er en pudding!

«Vi bor i et land med fantastisk natur. Den har lagt grunnlaget for velferden vår. Men naturen er sårbar». Slik pryder Venstre nettsiden sin.

Leserinnlegg
Skrevet av1. november 2019 11:24Oppdatert:
1. november 2019 11:25

Kjære Venstre. 

Vi er alle enige om at Norges natur er av de finere i verden. Jeg føler meg takknemlig og heldig som har fått lov til å vokse opp i dette landet. Vi har en ytringsfrihet og et demokrati som andre land ser opp til. 

Men vi har også politikere som ser grønt. Politikere som ser grønt i form av penger. Politikere som sier «det må bli enklere å ta grønne valg», men som gjør det motsatte. 

Akkurat nå er en oljerigg klar til å bore i Trænarevet. Trænarevet som er fødestua for mye av fisken som fanges langs norskekysten. Dette gir den norske regjering, med Ola Elvestuen i spissen, tillatelse til. Et oljeutslipp her vil føre til at økosystemet ikke vil klare å hente seg inn igjen. 

Kjære Venstre. Dere gambler ikke bare med å ødelegge store deler av en næring som gir 100 milliarder i inntekter hvert år, men også en stor del av kystkulturen. 

«Venstre vil: holde Lofoten, Vesterålen, Senja og Mørefeltet oljefritt for all framtid», står det i programmet deres. Likevel ser ingen av dere noen sammenheng mellom oljeutslipp i Trænarevet og havstrømmer. Utslippene vil gå rett inn i Vestjorden og skade akkurat de stedene dere vil verne. 

«På lag med fremtida», hæ?! Olje er ikke fremtida! Nå er det på tide å bygge opp fundamentet i Venstre på nytt. For dere må synes det er en tung tittel å bære på, og enda vanskeligere å forholde seg til, nemlig å være et grønt parti. Spar oss for løfter som «oljefritt for all framtid» når dere ikke engang prøver å jobbe for det. 

Og kjære Ola Elvestuen, du mener det bør bli enklere å ta grønne valg. Det er enkelt. Du sitter med løsninger og makt. Ta et valg og stå opp for det du påstår er dine verdier og vis oss at du bryr deg. Det er enkelt å ta grønne valg, men man må alltid starte med seg selv. 

La olja ligge, la havet leve! Æ bli så førbanna. Så helvetes førbanna. Ola, du e en pudding!

Hilsen en nordlending.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.