FEIRER: Generalsekretær Torfinn Evensen (t.v.) i Norske Lakseelver, feirer friskmeldingen av Rauma sammen med Klima- og miljøminister Ola Elvestuen og leder av Rauma Elveeierlag, Vidar Skiri.Foto: Pål Mugaas, Norske Lakseelver
FEIRER: Generalsekretær Torfinn Evensen (t.v.) i Norske Lakseelver, feirer friskmeldingen av Rauma sammen med Klima- og miljøminister Ola Elvestuen og leder av Rauma Elveeierlag, Vidar Skiri.Foto: Pål Mugaas, Norske Lakseelver

- Elvestuen må lytte til eget fagdirektorat

Pressemelding
Redaksjon
1. november 2019 10:34Oppdatert:
1. november 2019 10:35

Miljødirektoratet anbefaler lukkede oppdrettsanlegg og merking av oppdrettslaks i sitt nye forslag til handlingsplan for ville bestander av atlantisk laks, skriver Norske Lakseelver i en pressemelding.

Torfinn Evensen, generalsekretær i Norske Lakseelver, håper Elvestuen vil benytte anledningen til å gripe fatt i de viktigste utfordringene for villaksen framover. Miljødirektoratet understreker at de to største problemene må løses gjennom funksjonskrav til oppdrettsindustrien. - Bare denne uka har det kommet nye meldinger om lakserømminger på Sunnmøre, og lakselusa tar livet av store deler av de ville lakseungene som er på vei ut fjordene om forsommeren, understreker Evensen.

Han viser til at det er et krav i norsk rett at forvaltningens kompetanse til å fatte vedtak i en sak må utøves på grunnlag av korrekte fakta. Feil på dette punkt kan føre til at avgjørelsen ikke er formelt lovlig- Ministeren må lytte til eget fagdirektorat.

Ola Elvestuen er i Åndalsnes for å feire friskmeldingen av lakseelvene i Rauma-regionen fra Gyrodactylus salaris. Lakseparasitten som har infisert 50 norske elver siden den ble innført med oppdrettslaks på tidlig 1970-tall, er nå utryddet i 38 elver. Fem elver er fortsatt under overvåking og syv venter på behandling.

-Bekjempelsen har vært en suksess og det er all grunn til å berømme nåværende og tidligere ministre for denne storstilte satsingen. Dette, sammen med kalking av sure elver på Sør- og Vestlandet, har virkelig vært et krafttak for laksen, sier en fornøyd Evensen, som feirer dagen sammen med ildsjeler fra Rauma og de andre elvene i området.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.