EU vil gi nye snøkrabbelisenser ved Svalbard - Norge sier nei

Fiskeri
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
30. oktober 2019 12:27

NRK melder at EU legger til å utstede 20 lisenser til å drive snøkrabbefiske ved Svalbard, i strid med en avgjørelse i norsk Høyesterett. EU mener Norge bryter Svalbardtraktaten fordi norske og utenlandske fartøy blir forskjellsbehandlet.

Norge mener på sin side at vi har enerett på fangst av snøkrabbe i fiskerivernsonen rundt øygruppen. Dette synet vant fram da Høyesterett forkastet en anke fra et latvisk rederi sist vinter.

Fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik (Frp) er ikke overrasket over at EU har skrevet ut lisenser til Svalbard.

- Dette går i sitt vante spor. De skriver ut disse lisensene og da til land som også har bedt om det. Men det spiller ingen rolle om at EU utsteder lisenser eller ikke. Skal man kunne fange snøkrabbe er det kvoten fra Norge som gjelder, sier Nesvik.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00