Møter Hvaldimir en spekkhogger, kan det bli skjebnesvangert

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
18. oktober 2019 09:28

Hvithvalen Hvaldimir har forlatt både Hammerfest og Alta, og ser ut til å være på svøm sørover mot Skjervøy og Troms, melder NRK. Der kan han bli et lett byttedyr for spekkhoggere.

Richard Karoliussen, hvalforsker og en av grunnleggerne av organisasjonen Norwegian Orca Survey, som har fulgt med på Hvaldimir, tror hvithvalen kanskje følger sildestrømmen sørover.

Spekkhoggerne følger også silden, og i november skal Norway Orca Survey til Skjervøy for å forske på dem.

- Hvaldimir er sannsynligvis for enkelte grupper spekkhoggere ansett som lett tilgjengelig mat. Hva som kan skje og hva som vil skje er veldig usikkert i den forstand, forklarer han til kanalen.

De alternativene som er for Hvaldimir er å bli hentet av et akvarium, eller satt i en fjord. Eller la han å få svømme fritt og lære seg de farene og tingene som er der, mener Karoliussen.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00