Braanaas satsar på tang og tare

Havbruk
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
15. oktober 2019 09:54

Avisa porten.no melder at Ola Braanaas selskap Firda Seafood Group vil gro tang og tare i Gulen. Selskapet har søkt fylkeskommunen om løyve til akvakultur av andre artar enn laks, aure og regnbogeaure. 

- Me ønskjer å bidra til kunnskapsutvikling av denne næringa og om den har potensial for vekst i vår region. Men når det er sagt vil produksjon av makroalgar i første omgang vere eit sideprosjekt, seier Lina Braanaas Utneer, som er prosjekt- og kvalitetssjef frå Firda Seafood Group.

Dei bestemte seg for å søke om dette på eit par lokalitetar dei tidlegare har brukt til produksjon av laks og fjordaure, som dei no har ledig kapasitet på etter dei har utvida andre meir egna lokalitetar til desse artane.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00