Flere drukner i ulykker med fritidsbåt

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
9. oktober 2019 12:44

Redningsselskapets statistikk viser at så langt i år, har 24 personer omkommet som følge av drukning i forbindelse med bruk av fritidsbåt (inkludert kano/kajakk). I fjor var antallet 19.

Størsteparten av drukningsulykkene har skjedd etter fall over bord eller kantring. To personer omkom etter at de falt mellom land/brygge og båt. Alle de 24 personene som har druknet fra båt så langt i år er menn, opplyser Redningsselskapet.

- Ta på redningsvest, bruk bekledning som reduserer nedkjøling om du skulle havne i vannet og sørg for at du kan varsle om uhellet er ute. Mange liv kunne vært reddet ved tidlig varsling, sier Tanja Krangnes, leder for fagområdet drukning i Redningsselskapet.

 Så langt i år har 71 personer omkommet som følge av drukning. 

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00