To personer anmeldt etter uriktig bruk av strandryddepenger

Miljø
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
9. oktober 2019 07:56

En forening på Helgeland fikk for to år siden 850 000 tusen kroner av Miljødirektoratet for å rydde marint søppel, men titusener av kroner gikk isteden til alkohol, snus, klær og oktoberfestpass, skriver NRK Nordland.  Nå anmelder Miljødirektoratet to personer.

- Vi ser svært alvorlig på at aktører som har fått statlige tilskuddsmidler og bruker pengene på en annen måte enn forutsatt. I gjennomgangen av denne saken har vi sett flere eksempler på at tilskuddsmidlene synes å være brukt til private utlegg, sier seksjonsleder i Miljødirektoratet, Kristine Hessen til NRK.

Mannen som ledet ryddeaksjonen forklarer pengebruken med blant annet at klær ble kjøpt inn for å erstatte klær som ble ødelagt under ryddingen. Innkjøp av alkohol og tobakk, samt oktoberfestbilletter skal ha vært en påskjønnelse for dem som hadde «stått på i 3,5 måneder for å rydde marint avfall sammen med meg».

NRK har vært i kontakt med mannen, som skriver følgende uttalelse på SMS:

- Det har dessverre vært litt rot i regnskapet, på grunn en familiær situasjon. Jeg er i dialog med Miljødirektoratet og har tilbakebetalt deler av beløpet. Og håper de går med på en betalingsløsning med meg.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00