FOREDLING: AV FISK: Hvordan skal vi få til mer av dette her til lands? Det skal diskuteres i Tromsø i dag.Arkivfoto: Per Thrana
FOREDLING: AV FISK: Hvordan skal vi få til mer av dette her til lands? Det skal diskuteres i Tromsø i dag.Arkivfoto: Per Thrana

Torskekonferanse: Hvorfor foredles så lite av den norske fisken her hjemme?

9. oktober 2019  kl 08:15

Ørjan Nergaard i Lerøy Seafoods mener at både næringen og politikerne bør få øynene opp for at stadig mindre hvitfisk videreforedles her hjemme. Han tar opp saken på Norges største konferanse for hvitfisk. I dag starter Hvitfisk 2019 i Tromsø. Konferansen, som er en forlengelse av den årlige Torskefiskekonferansen, åpner med at organisasjonen Arena Fish 365 tar opp den viktige debatten om videreforedling i Norge. Arena Fish 365 representerer 80 prosent av filetnæringen, og har som mål å øke verdiskaping av hvitfisk gjennom økt bearbeiding. - Vi skal snakke om at bearbeiding av råstoff går ned i Norge. Både næringen og politikerne ønsker at bearbeidingen av råstoff skal øke. Vi skal diskutere litt hvorfor det går andre veien, sier Ørjan Nergaard, råstoffsjef i Lerøy, til Fiskeribladet. FOREDLING: AV FISK: Hvordan skal vi få til mer av dette her til lands? Det skal diskuteres i Tromsø i dag.Arkivfoto: Per Thrana

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00