- UFORSTÅELIG:  Norges Fiskarlag ved Kjell Ingebrigtsen frykter konsekvensene av at regjeringen ikke vil gi tilskudd til velferdsstasjoner og frakt av fisk.Arkivfoto: Ole Morten Melgård
- UFORSTÅELIG:  Norges Fiskarlag ved Kjell Ingebrigtsen frykter konsekvensene av at regjeringen ikke vil gi tilskudd til velferdsstasjoner og frakt av fisk.Arkivfoto: Ole Morten Melgård

Fiskarlaget: - Fjerning av føringstilskuddet rammer de minste fartøyene

Kjell Ingebrigtsen, leder i Norges Fiskelag, liker dårlig at regjeringen vil fjerne både føringstilskuddet og støtten til drift av fiskernes velferdstasjoner .

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
8. oktober 2019 10:16Oppdatert:
8. oktober 2019 10:20

Fiskeribladet omtalte i går at regjeringen foreslår å fjerne føringstilskuddet for frakt av fisk og skalldyr - og heller vil at inndratte fangstinntekter i salgslagene, skal dekke dette. Norges Fiskarlag liker dårlig kuttforslaget.

- Uforståelig at regjeringen nå velger å fjerne sitt bidrag til føringstilskudd i fiskeriene, sier fiskarlagsleder Kjell Ingebrigtsen, i en uttalelse på Fiskarlagets nettsider.

Avgjørende tilskudd

Fiskarlaget mener tilskuddet er helt avgjørende for at fiskerivirksomhet i de små fiskerisamfunnene kan opprettholdes og at de lokale bestandene blir høstet. 

«De som rammes av dette er de minste fartøyene som ikke kan gå lange avstander med små fangster, og det rammer også de samfunn som er avhengige av at de små mottakene kan holde hjulene i gang», skriver Fiskarlaget på sine nettsider.

- Jeg er overrasket over at dette hensynet ikke er tillagt større vekt, sier Kjell Ingebrigtsen.

Frykter stasjoner legges ned

Også støtten til drift av fiskernes velferdsstasjoner er fjernet i regjeringens forslag til statsbudsjett.

«En konsekvens av regjeringens forslag vil være at mange av disse stasjonene nå må legges ned, og det må innføres et redusert tilbud på de resterende stasjoner», mener Fiskarlaget.

- Fiskarvelferden er et godt og helt nødvendig tilbud for alle fiskere i Norge, og benyttes i hovedsak av den mindre og mellomstore kystfiskeflåten. Her tilbys et minimum av velferdstilbud som inkluderer klesvask, dusj, lett servering og ikke minst en sosial arena, sier Ingebrigtsen.

«Fiskarlaget mener at fiskernes generelle velferd ikke er stedet for å kutte når regjeringen for øvrig har positive ambisjoner for og en aktiv satsing på maritim sektor. Norges Fiskarlag forventer at disse forslagene endres».

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00