KREVENDE: Uvanlig utfordrende is- og vindforhold har satt en stopper for arbeidet med å få fjernet «Northguider».Foto: Kystverket
KREVENDE: Uvanlig utfordrende is- og vindforhold har satt en stopper for arbeidet med å få fjernet «Northguider».Foto: Kystverket

«Northguider» kan bli liggende i isen til neste sommer

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
7. oktober 2019 14:12

Bergingsselskapet som har tatt på seg jobben med å fjerne reketråleren «Northguider» fra Hinlopenstredet ved Svalbard, har møtt på større problemer enn ventet. Uvanlig utfordrende is- og vindforhold i Hinlopen har gjort at de ikke før nå har fått en sammenhengende arbeidsperiode lang nok til å rette opp havaristen, melder Kystverket på sine nettsider.

Skaden i skroget er lang større enn forventet, på 12 x 5 meter. Dette kan ikke tettes med de metodene de hadde sett for seg å benytte.

- Svært skuffet

 Vrakets eier Opilio AS, forsikringsselskapet Gard og bergingsselskapet vurderer nå andre alternativer for fremdriften på vrakfjerningen. Ett alternativ er at arbeidet må utsettes til neste sommer.

Kystverket avventer nærmere tilbakemelding fra bergingsselskapet.

- Vi er selvsagt svært skuffet over at den planlagte operasjonen ikke har gått som planlagt, sier Rune Bergstrøm, prosjektleder for bergingsoperasjonen hos Kystverket.

 Sysselmannen vil nå samarbeide med Kystverket i oppfølgingen videre.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00