NØKKELEN TIL LØSNINGER: Når vi forstår hvordan slimlagene fungerer og hvilke egenskaper de har, har vi nøkkelen til løsninger på flere helse- og velferdsutfordringer i oppdrettsnæringen, mener forfatteren.Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima
NØKKELEN TIL LØSNINGER: Når vi forstår hvordan slimlagene fungerer og hvilke egenskaper de har, har vi nøkkelen til løsninger på flere helse- og velferdsutfordringer i oppdrettsnæringen, mener forfatteren.Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima

Et sleipt velferdstilbud

6. oktober 2019  kl 10:02

Hva er det som gjør at hundre forskere fra 17 forskjellige nasjoner samles i tre dager for å snakke om fiskeslim? Hva har dette med fiskens helse og velferd å gjøre? Svaret er faktisk - nesten alt! Fiskens slimlag kan beskrives som en barriere mot ytre påvirkning og disse livsnødvendige barrierene finnes både i skinn, gjeller, tarm, finner, nese og øyne.  Nesten alt som gjøres i oppdrett påvirker fiskens slimlag. Både teknologiske løsninger, miljøfaktorer, håndtering og ulike fôringredienser påvirker hvordan de beskyttende barrierene fungerer. NØKKELEN TIL LØSNINGER: Når vi forstår hvordan slimlagene fungerer og hvilke egenskaper de har, har vi nøkkelen til løsninger på flere helse- og velferdsutfordringer i oppdrettsnæringen, mener forfatteren.Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

Mulighetene finnes i havet

Kommentar
28. juni 2020 11:02

Debatt: - Hev U-864

Leserinnlegg
27. juni 2020 19:08

Grumsete vann i RAS-produksjon av fisk

Kronikk
27. juni 2020 10:29
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.