ALGER: VI må finne nye råvarekilder til fiskefôret skriver dagens gjest. Havlandet Marin Yngel i Florø produserer eksempelvis alger som brukes til startfôring av berggylt. Arkivfoto: Anders Furuset
ALGER: VI må finne nye råvarekilder til fiskefôret skriver dagens gjest. Havlandet Marin Yngel i Florø produserer eksempelvis alger som brukes til startfôring av berggylt. Arkivfoto: Anders Furuset

Nasjonal dugnad for fôr

6. oktober 2019  kl 11:23

Høsting og dyrking av alger og plankton kan være vårt neste store haveventyr. Det kan bli et viktig bidrag til den globale fôrindustrien, og slik bidra som ett av flere alternativ til soya og raps.

I strategien Sjømat 2030 har Sjømat Norge satt klare bærekraftsmål for næringen. Dette forplikter hele verdikjeden for produksjon av sjømat til å redusere sine miljømessige fotavtrykk fram mot 2030. For havbruk kan dette særlig gjøres ved å ta i bruk fôrråvarer med lavere miljømessig fotavtrykk. ALGER: VI må finne nye råvarekilder til fiskefôret skriver dagens gjest. Havlandet Marin Yngel i Florø produserer eksempelvis alger som brukes til startfôring av berggylt. Arkivfoto: Anders Furuset

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

- Føringstilskudd og en framtidsrettet sjømatnæring

Leserinnlegg
1 kommentar18. oktober 2019 11:02

Rømt oppdrettslaks er en tragedie for villaksen

Kronikk
4 kommentarer16. oktober 2019 17:06

Villaks, oppdrettslaks og bærekraft

Kronikk
1 kommentar16. oktober 2019 17:06

Senk skuldrene, bli med på fiskarkveld!

Kommentar
1 kommentar13. oktober 2019 15:56

Framtidsmaten vår

Kommentar
13. oktober 2019 08:20

Jantelov og skam - slutt med det!

Kronikk
12. oktober 2019 14:13

Hav og klima er budsjettapere

Kommentar
12. oktober 2019 11:06

- Jeg er på banen for å redde villaksen

Leserinnlegg
4 kommentarer12. oktober 2019 10:01

- Kystfiendtlige høyrekutt

Leserinnlegg
10. oktober 2019 15:44
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00