SJØMAT FRA AVERØY: Mat fra havet står i dag for kun to prosent av det globale kaloriinntaket og 15 prosent av proteinene.Arkivfoto: Kjersti Kvile
SJØMAT FRA AVERØY: Mat fra havet står i dag for kun to prosent av det globale kaloriinntaket og 15 prosent av proteinene.Arkivfoto: Kjersti Kvile

Klimaendringer og bærekraftige matsystemer

22. september 2019  kl 12:14

Det er ikke realistisk at sjømat alene kan gi en 50 prosent økning av produksjonen av mat frem mot 2050. I løpet at de siste 50 år er verdens befolkning fordoblet. Vi nærmer oss nå åtte milliarder mennesker og rundt 2050 vil vi passere 10 milliarder. Verdens matvareorganisasjon, FAO, anslår at denne veksten vil kreve at produksjonen av mat må økes med rundt 50 prosent. Men klimaendringene reiser store utfordringer her. Økende temperaturer og endrede nedbørsmønstre har konsekvenser for den globale matsikkerheten. Samtidig kan en stor del av utslippene av klimagasser knyttes til matproduksjon. Matsystemer SJØMAT FRA AVERØY: Mat fra havet står i dag for kun to prosent av det globale kaloriinntaket og 15 prosent av proteinene.Arkivfoto: Kjersti Kvile

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

- Er hvalsafari bærekraftig?

Leserinnlegg
20. november 2019 10:08

- Regjeringa tar vogntogulukkene på alvor

Leserinnlegg
20. november 2019 10:02

«Mytekalenderen»: Fiskekvoter er ikke privates- men folkets eiendom!

Leserinnlegg
9 kommentarer20. november 2019 08:36

Fiskekjøper: - Føler meg som en naiv fjott i utkantens utkant

Leserinnlegg
2 kommentarer19. november 2019 08:45

- Overgrep mot kystfolket

Leserinnlegg
5 kommentarer18. november 2019 12:09

Kunnskap for et bærekraftig havbruk

Kommentar
1 kommentar16. november 2019 17:10

Kommentar: - Pinlig retrett for Nesvik

Kommentar
8 kommentarer12. november 2019 17:30
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00