MÅ KVALITETSSIKRET: I følge senterpartiets Geir Pollestad, var forslaget om tilbakeføring av historiske kvoter til hjemkommunene, nok et forslag fra partiets fiskeripolitiske talsmann, som ikke hadde forankring i partiets organer. Pollestad mener slike forslag må kvalitetssikres bedre, før man presenterer dem som partiets politikk. Foto: Ida von Hanno Bast
MÅ KVALITETSSIKRET: I følge senterpartiets Geir Pollestad, var forslaget om tilbakeføring av historiske kvoter til hjemkommunene, nok et forslag fra partiets fiskeripolitiske talsmann, som ikke hadde forankring i partiets organer. Pollestad mener slike forslag må kvalitetssikres bedre, før man presenterer dem som partiets politikk. Foto: Ida von Hanno Bast

Pollestad: - Forslaget til Geir Iversen er ikke Sps politikk

Det viste seg at heller ikke forslaget til partiets fiskeripolitiske talsmann om tilbakeføring av kvotegrunnlaget til historisk nivå i kommunene, var forankret i senterpartiet.

Politikk
Eskild Johansen
6. september 2019 16:06Oppdatert:
6. september 2019 16:10

- Dette er ikke senterpartiets politikk, det kommer neppe til å bli det. Det blir i hvert fall ikke aktuelt å føre kvoter ut av Nord-Norge, forteller Geir Pollestad til Fiskeribladet. 

Han er en av to talsmenn i næringsspørsmål i Senterpartiet, der Geir Adelsten Iversen er den andre. Pollestad er fraksjonsleder i næringskomiteen på Stortinget for senterpartiet. 

Dette er den andre gang denne uka at senterpartiet må ut og korrigere sin fiskeripolitiske talsmanns utspill i løpet av valgkampen. 

Iversens forslag om å tilbakeføre kvoter solgt ut av kommunene, og reetablere et tenkt historisk kvotenivå i kommunene, er dermed for et privatpraktiserende forslag, fra partiets fiskeripolitiske talsmann, å regne. 

- Stor takhøyde i senterpartiet

Det er tilsynelatende den store takhøyden i senterpartiet som er forklaringen på hvordan partiets stortingsrepresentant fra Finnmark, og talsperson i næringsspørsmål, kunne fronte et slik forslag så sterkt, ifølge Pollestad. 

- Det skal være lov å komme med forslag og innspill i senterpartiet, men jeg tror lærdommen vi kan trekke fra dette er at det alltid er viktig å presisere at dette er et forslag og et utspill med et ønske om debatt, og ikke partiets politikk, presiserer Pollestad, som selv har vært i kontakt med Geir Iversen i saken. 

zoomTIDLIGERE ORDFØRER: Geir Adelsten Iversen er nå stortingsrepresentant for senterpartiet, men har også vært ordfører i Hasvik kommune.
TIDLIGERE ORDFØRER: Geir Adelsten Iversen er nå stortingsrepresentant for senterpartiet, men har også vært ordfører i Hasvik kommune.

- Uheldig å ikke forankre

Ifølge Pollestad har forslaget aldri vært drøftet i partiets organer, og er heller ikke programfestet hverken nasjonalt eller i fylkesvalgprogrammet til senterpartiet i Troms og Finnmark. 

Han forteller at han har presisert til Iversen at ethvert forslag må vurderes grundig og drøftes i partiet, før det går ut som partiet politikk.

- Det er uheldig at forslaget fra Iversen kommer ut som om saken er behandlet i partiets indre organer og at det oppleves som nasjonal politikk fra senterpartiet, det er det altså ikke, sier Pollestad. 

- Har respekt for engasjementet

Det mange stiller seg spørsmål om, er hvordan Iversen kunne fritt som talsperson for senterpartiet, i to så sentrale fiskeripolitiske saker, uttale seg som om forslagene er partiets politikk, uten at sakene er forankret i partiets organer. 

- Jeg har stort respekt for engasjementet til min gode kollega Iversen, som jeg har hatt stor glede av å samarbeide med. Spesielt har det vært viktig hvordan han formidler hvordan hverdagen for lokalbefolkningen i Hasvik oppleves fra et kystperspektiv, mener Pollestad. 

- Hasvik har hatt befolkningsøkning økning de sener år, og har hatt stor økning i landing av fiskefangster til fiskeindustrien i Breivikbotn og Sørvær siden 2002: er det så ille å bo i Hasvik?

- Det går mer på hvordan man opplever seg behandlet av storsamfunnet fra mindre kystsamfunn der mange ikke føler seg hørt og der frustrasjonen over turistfisket også spiller inn, mener Pollestad. 

( VILKÅR )

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00