Ministerkrangel om Barentshavet

Miljø
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
3. september 2019 07:54Oppdatert:
3. september 2019 08:11

En ny krangel i regjeringen er under oppseiling. NRK Finnmark skriver i dag at olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) på en valgkamptur i Finnmark lovet at det skal utvinnes olje og gass i Barentshavet i «mange, mange, mange år til».

Klima- og miljøvernminister Ola Elvestuen sa imidlertid før helgen at det må settes en grense for oljeaktiviteten i nord:

- Det handler om å sette en grense mot nord og jeg mener den bør ligge der iskantsonen skal defineres, og at Barentshavet nord, altså det området som ikke er åpnet i dag, heller ikke bør åpnes i fremtiden, uttaler Elvestuen til NRK Finnmark.

Men olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg står på sitt:

- Forvaltningsplanen for Barentshavet er ingen verneplan. Det er en utbyggingsplan, der man tar hensyn både til natur og fisk, for å kunne hente opp olje og gass. Vi har gjort dette på en god måte fram til i dag, og det skal vi gjøre på en god måte i mange, mange, mange år til.

I Dagens Næringsliv gjør statsminister Erna Solberg også det klinkende klart at Elvestuen snakker om Venstres synspunkter i synet på oljeaktivitet i nord:

- Vi har ingen plan om å verne Barentshavet, slår Solberg fast overfor avisen.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00