FIKK PROBLEMER: Et mindre fartøy fikk problemer på nordsiden av Runde torsdag. Redningsskøyte var raskt på plass og fikk satt slep på båten.Kart: Google
FIKK PROBLEMER: Et mindre fartøy fikk problemer på nordsiden av Runde torsdag. Redningsskøyte var raskt på plass og fikk satt slep på båten.Kart: Google

Fartøy med fire personer om bord sendte ut mayday

Hendelser
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
22. august 2019 13:09Oppdatert:
22. august 2019 13:31

Hovedredningssentralen (HRS) i Sør-Norge meldte på Twitter i 12.30-tiden at det var sendt ut mayday fra et mindre fartøy ved Runde i Herøy på Sunnmøre.

Både redningshelikopter ble rekvirert og redningsskøyta Klaveness Marine ble sendt ut fra Fosnavåg.

- Så langt vi kjenner til hadde båten fått motorstopp. Båten fikk ut dregg og fikk relativt godt feste, slik at de holdt posisjon frem til redningsskøyta kom frem. De skal ha ros for at de kom på VHF-kanal 16 med mayday-signal. Alt ble gjort etter boken, sier vakthavende redningsleder ved HRS Sør, Nils-Ole Sunde til Fiskeribladet. 

HRS hørte mayday-signalet 12.28. Klokken 12.53 var redningsskøyta ved havaristen og hadde kontroll på situasjonen. Da redningsskøyta ankom hadde også en fiskebåt og et lastefartøy kommet til havaristen. Redningsskøyta har satt slep på båten.

Sunde forteller at det er snakk om et lite fartøy med fire personer om bord, men det er uavklart om det er snakk om en fritidsbåt eller en fiskebåt.

- Jeg har en mistanke om at det er snakk om en fritidsbåt. Det er dårlig vær og nordsida av Runde er ikke noe plass å være i åpen båt uten fremdrift. 

Ingen personer skal ha blitt skadet i hendelsen.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.