TAR GREP: Kari Torp i Bellona og Vidar Aamo Nikolaisen I Grieg Seafood Finnmark mener sjømataktørene må bli flinkere på plastavfallshåndtering. Se til Alta for å lære, er konklusjonen.Foto: Jørn Mikael Hagen
TAR GREP: Kari Torp i Bellona og Vidar Aamo Nikolaisen I Grieg Seafood Finnmark mener sjømataktørene må bli flinkere på plastavfallshåndtering. Se til Alta for å lære, er konklusjonen.Foto: Jørn Mikael Hagen

Endring i praksis

24. august 2019  kl 12:06

I Finnmark har miljøengasjerte tatt plast-problemene på alvor. Næringen bør derfor ta seg et kurs hos oppdretterne i Grieg Seafood. Hvert minutt ender minst 15 tonn med ny plast i havet. I løpet av et år ender dermed åtte millioner tonn i sjøen. Selv om utslippene er størst fra land i Østen, er ikke vi nordmenn helt uskyldige vi heller. Både fiskeri- og havbruksnæringen er storforbrukere av plast, og dessverre også stor-forsøplere. 

Dette har lakseoppdretterne i Grieg Seafood i Finnmark også fått med seg. De ansatte kommer hver eneste dag i kontakt med plast. Tau, fôrringer, rør, luseskjørt, og merder er bare noen av plastproduktene.  TAR GREP: Kari Torp i Bellona og Vidar Aamo Nikolaisen I Grieg Seafood Finnmark mener sjømataktørene må bli flinkere på plastavfallshåndtering. Se til Alta for å lære, er konklusjonen.Foto: Jørn Mikael Hagen

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

Ikke kommunisme eller dobbeltran - men langsiktig tenkt

Leserinnlegg
5 kommentarer3. desember 2019 20:16

- Regjeringen er på kollisjonskurs

Leserinnlegg
2 kommentarer2. desember 2019 16:05

- Er det trygt å spise villfisk fra Vågsfjorden?

Leserinnlegg
10 kommentarer2. desember 2019 10:03

Ti tusen støvler tramper i takt mot kvotemeldingen

Kommentar
2 kommentarer2. desember 2019 09:25

Tinte torskefileter fra Norge gjør suksess i London

Leserinnlegg
1 kommentar1. desember 2019 10:07
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00