TAR GREP: Kari Torp i Bellona og Vidar Aamo Nikolaisen I Grieg Seafood Finnmark mener sjømataktørene må bli flinkere på plastavfallshåndtering. Se til Alta for å lære, er konklusjonen.Foto: Jørn Mikael Hagen
TAR GREP: Kari Torp i Bellona og Vidar Aamo Nikolaisen I Grieg Seafood Finnmark mener sjømataktørene må bli flinkere på plastavfallshåndtering. Se til Alta for å lære, er konklusjonen.Foto: Jørn Mikael Hagen

Endring i praksis

24. august 2019  kl 12:06

I Finnmark har miljøengasjerte tatt plast-problemene på alvor. Næringen bør derfor ta seg et kurs hos oppdretterne i Grieg Seafood. Hvert minutt ender minst 15 tonn med ny plast i havet. I løpet av et år ender dermed åtte millioner tonn i sjøen. Selv om utslippene er størst fra land i Østen, er ikke vi nordmenn helt uskyldige vi heller. Både fiskeri- og havbruksnæringen er storforbrukere av plast, og dessverre også stor-forsøplere. 

Dette har lakseoppdretterne i Grieg Seafood i Finnmark også fått med seg. De ansatte kommer hver eneste dag i kontakt med plast. Tau, fôrringer, rør, luseskjørt, og merder er bare noen av plastproduktene.  TAR GREP: Kari Torp i Bellona og Vidar Aamo Nikolaisen I Grieg Seafood Finnmark mener sjømataktørene må bli flinkere på plastavfallshåndtering. Se til Alta for å lære, er konklusjonen.Foto: Jørn Mikael Hagen

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.