«Liafjord» igang med opprenskningstoktet

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
20. august 2019 17:03

«Liafjord» er igang med det årlige opprenskningstoktet etter tapte og gjenstående fiskeredskap. Endestopp er snøkrabbefeltene i Barenstshavet, melder Norges Sildesalgslag.

 - På vei nordover til Tromsø foretar vi en del kystnære operasjoner før kursen settes mot Barentshavet og snøkrabbefeltet. Deretter prioriteres opprensking etter blåkveitefisket samt en del annet på veien sørover igjen mot Bergen, i slutten av september, sier toktleder og seniorrådgiver Gjermund Langedal ved utviklingsseksjonen i Fiskeridirektoratet.

Opprenskningstoktet er gjennomført årlig siden 1980-tallet.

- Havforskningsinstituttet gjennomfører i år bestandstokt på kongekrabbe i september. Dette er vanskelig å forene med opprensking, og det blir derfor redusert aktivitet i dette området, forteller Langedal.

Langedal minner om at for å unngå at tapte og gjenstående fiskeredskap bidrar til forsøpling av havet og til slutt spredning av mikroplast, er det svært viktig at alle som mister redskap, eller har kunnskap om slikt redskap, melder fra til Kystvaktsentralen.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00