TRENGER AVKLARINGER: Kjell Ingebrigtsen, leder i Norges Fiskarlag, vil ha avklart «kjøreregler» for bruk av havrommet.Foto: Jan-Erik Indrestrand, Norges Fiskarlag
TRENGER AVKLARINGER: Kjell Ingebrigtsen, leder i Norges Fiskarlag, vil ha avklart «kjøreregler» for bruk av havrommet.Foto: Jan-Erik Indrestrand, Norges Fiskarlag

Fiskarlaget vil ha stortingsmelding om sameksistens på havet

Fiskeri
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
12. august 2019 08:19

Fiskarlaget har sendt et brev til statsministeren der de ber om en egen stortingsmelding «om arealbruk og sameksistens i norske havområder», skriver NRK.

- Det er ulike type næringer som fiskeri, olje, oppdrett, havvind som alle påberoper seg retten til en plass i havrommet. Det er behov for en bedre samordning. Vi ser nå at det tas til orde for massiv utbygging av vindkraft, og at det tilsynelatende skjer uten at det legges analyser av konsekvenser, nytteverdi og totaløkonomi til grunn, sier leder i Norges Fiskarlag, Kjell Ingebrigtsen, til kanalen.

Fiskerne håper at Erna Solberg kan avklare hvordan man kan unngå konflikt mellom de ulike interessene.

- Vi er bekymret for at vindmøllene skal beslaglegge svært viktige fiskeområder som vi har hatt gjennom generasjoner. Vi høster fra disse områdene, og det at vi kan utnytte tidsrommet når fisken samler seg, det er det som bidrar til å skape de store verdiene, Ingebrigtsen til NRK.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.