PÅ REKEFISKE: Fiskeriminister Harald T. Nesvik skla prøve seg som rekefisker i neste uke. Kanskje har får være med på å sette på en av de mye omtalte rekeristene som fiskerne i sør er pålagt å bruke?Foto: Nærings- og fiskeridepartementet
PÅ REKEFISKE: Fiskeriminister Harald T. Nesvik skla prøve seg som rekefisker i neste uke. Kanskje har får være med på å sette på en av de mye omtalte rekeristene som fiskerne i sør er pålagt å bruke?Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeriministeren prøver seg som rekefiskar neste veke

Fiskeri
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
2. august 2019 14:05

- Eg gler meg til å ha ein arbeidsdag på sjøen. Sørlandet har lange tradisjonar som sjømatregion. Sjømatnæringa i sør skaper mange arbeidsplassar, og er viktig for mange lokalsamfunn langs kysten. Eg ser fram til lære meir om korleis det er å jobbe som rekefiskar, og til å møte folk og bedrifter, seier fiskeriminister Harald T. Nesvik i ei pressemelding.

Tysdag og onsdag neste veke besøker fiskeriministeren Lindesnes og Mandal.

Fiskeriministeren bad tidlegare i år bedrifter i sjømatnæringa om å invitere han til ein arbeidsdag. Nesvik har mellom anna jobba på klippfiskbedrift og i oppdrettsæringa. Nå står Sørlandet for tur, og her skal han altså prøve seg som rekefiskar saman med Lennart Danielsen frå Mandal om bord på fiskebåten «Rosenvoll».

Nesvik skal i tillegg møte representantar frå næringa. Tysdag besøker han Under. Restauranten opna i vår, og er fullbooka langt fram i tid. I tillegg skal Nesvik møte Jentan på Båly. Her skal han få høyre om prosjektet «Hils på fisken», som skal få born til å ete meir sjømat.

Onsdag startar Nesvik dagen om bord på Rosenvoll. Møte med Fiskarlaget Sør, Skalldyrfestivalen og besøk til Tregde feriesenter står og på programmet. Tema hos Tregde er turistfiske.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00