Illustrasjonsfoto: Jon Eirik Olsen
Illustrasjonsfoto: Jon Eirik Olsen

Misnøye med kvotemeldingen i Vestvågøy fiskarlag

Politikk
Silje Helene Nilsen
Mobil 45275020
19. juli 2019 11:57Oppdatert:
19. juli 2019 12:04

Da Vestvågøy fiskarlag møttes til årsmøte på fiskarheimen i Stamsund i midten av juli var regjeringens stortingsmelding om nytt kvotesystem oppe til diskusjon og behandling. Lokallaget i Lofoten ber Norges Fiskarlag avvise meldingen. 

- Årsmøtet i Vestvågøy fiskarlag kan ikke gå inn for denne stortingsmeldingen, og håper Norges Fiskarlag kommer til samme konklusjon, ettersom Norges Fiskarlag skal være en organisasjon for fiskere flest, med en fiskereid flåte, og som vil ta vare på fellesskapet i norsk fiskeri. Vi kan ikke gjøre som i Danmark, der fiskeressursene er samlet på noen få hender. Et mangfoldig, spredt og lokalt eierskap vil være det beste for næringen, marked og samfunn, heter det i årsmøtevedtaket om kvotemeldingen.

I sitt vedtak går de klart imot regjeringens forslag om å skrote samfiskeordningen for flåten under 11 meter, og ber om at denne videreføres. De går også imot regjeringens forslag om å innføre gruppeinndeling av fartøy etter faktisk lengde.

- Årsmøtet i Vestvågøy fiskarlag vil på generelt grunnlag gå imot forslaget om at kvotegrunnlaget endres fra hjemmelslengde til faktisk lengde i alle lengdegruppene, heter det i vedtaket.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.