SinkaBerg Hansens lokalitet, Oksbåsen i Trøndelag (37077). Kart: Barentswatch
SinkaBerg Hansens lokalitet, Oksbåsen i Trøndelag (37077). Kart: Barentswatch

Gjenfangst i gang etter lakserømming - lover dusører

Ole Jacob Strønen Riise
9. juli 2019 10:23Oppdatert:
9. juli 2019 10:25

Mandag meldte SinkaBergHansen om rømming ved deres lokalitet i Oksbåsen, Trøndelag (se kart øverst).  Ifølge Fiskeridirektoratet er det meldt om at mer enn 1000 laks kan ha rømt.

På ettermiddagen mandag ble det igangsatt gjenfangst ved lokaliteten. Et fiskefartøy gikk igang med å sette garnlenker, totalt 180 garn rundt lokaliteten, melder IntraFish. Selskapet iverksatte også rømningsprotokoller umiddelbart etter at rømmingen ble oppdaget.

-  Denne innebærer blant annet beredskapsnot som tetter hullet og utsett av gjenfangstgarn, samt kontroll og observasjon med ROV (undervannsrobot), heter det i en pressemelding sendt ut mandag. 

Dusør

- Videre er det åpnet for fritt fiske med stang og snøre for fritidsfiskere - som i tillegg til god fisk tilstås 300 kr i dusør per stykk, opplyser SinkabergHansen i pressemeldingen.

- Fisk som rømmer permanent er det siste vi ønsker. Derfor håper vi at både en innleid aktør, samt så mange fritidsfiskere som mulig, vil redusere antall laks på avveie, sier konsernsjef Svein-Gustav Sinkaberg i SinkabergHansen.

SinkaBergHansen opplyser at fisken i snitt veier 2,6 kilo, er helt frisk og velegnet til konsum. 

Fritidsfiskere som fanger laks i nærheten av anlegget tilbys 300 kroner i dusør for hver av den velkjente fettfinnen på ryggen de leverer inn som dokumentasjon.

- Midt i denne ulykkelige hendelsen håper vi at flest mulig vil delta i gjenfangsten, sier Svein-Gustav Sinkaberg.

Dokumentasjon av fanget fisk fra fritidsfiskere vil finne sted på Helstad kai. Kaien ligger om lag 12 kilometer fra Oksbåsen, mot Terråk. 

Likte du denne artikkelen? Les flere saker fra IntraFish.no:

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00